Langenboom

Vertrek 11 uur bij Strandpaviljoen

Snertwandeling rondom De Kuilen Langenboom

Door Paul Verstegen van Arenalokaal.nl

LANGENBOOM - IVN Grave houdt zondag 4 februari samen met bezoekerscentrum De Kuilen een natuurwandeling rondom de gelijknamige recreatieplas in Langenboom. De wandeling gaat om 11 uur van start in het strandpaviljoen aan de Fazantenweg. De IVN-gidsen nemen de deelnemers mee op een wandeling van circa 2,5 uur over een lengte van vijf kilometer.

De wandelroute loopt rondom recreatieplas De Kuilen en voert langs stukken bos, heideveldjes en vennen. Onderweg vertellen de IVN-gidsen, die het gebied goed kennen, niet alleen hoe de plas en het natuurgebied zijn ontstaan; ook hebben ze boeiende verhalen over het leven van planten, water- en roofvogels, dieren en diersporen die ze onderweg aantreffen. Halverwege de route is een pauze gepland in bezoekerscentrum De Kuilen (logement De Valkhoeve); daar wacht de deelnemers een dampende kop huisgemaakte erwtensoep.

Deelname
Iedereen kan deelnemen aan de wandeling; de route is ook geschikt voor rolstoelgebruikers. Deelname kost 5 euro, dit is inclusief de soep. Parkeren op de parkeerplaats bij het Strandpaviljoen aan de Fazantenweg in Langenboom.

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuws


Vacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties