Langenboom

Scouting Langenboom/Zeeland weer van start

Door Paul Verstegen van Arenalokaal.nl

LANGENBOOM - Vrijdag 1 mei mocht Scouting Langenboom/Zeeland weer beginnen. Alle leiding stond ervoor open om samen met de jeugd weer spannende avonturen te beleven. Tijdens de lockdown hebben ze overigens ook niet stilgezeten. In de tijd dat er geen opkomsten waren, kreeg de jeugd elke dag een opdracht aangereikt om thuis uit te voeren.

De thuisopdrachten waren heel gevarieerd, net zoals het scoutingprogramma dat ook altijd is. Ze kregen te maken met ludieke opdrachten zoals het maken van de hoogste toren van wc-rollen, rooster je eigen marshmallow boven een waxinelichtje en maak een stoeptekening met jezelf erin. Maar ook het sociale element mocht niet ontbreken, zoals de mooie tekeningen die de kinderen voor het ziekenhuis in Uden maakte. Beeldbellen was ook hot. Op deze manier speelde de jeugd bingo, quiz en weerwolven.

Uitwaaien
De eerste dag van mei werd er gestart met spellen. Eerst lekker uitwaaien en frisse lucht happen. De jongste welpen namen dit letterlijk en gingen tijdens een buitje regenhappen. De oudste welpen speelden slagbal, maar dan wel op de scoutingmanier. Dat is met een pannenkoekenpan in plaats van een slaghout. De scouts kozen ervoor om met de bijl, mes en zaag het hout te lijf te gaan. Al snel brandden de eerste vuurtjes. 

Nieuwe leden
Wil jij ook avonturen beleven en net als andere kinderen uit Zeeland en Langenboom lid worden? Dat kan. Je kunt je inschrijven voor het nieuwe seizoen en een paar maal proefdraaien. Mail voor meer informatie naar info@scoutinglangenboom.nl. De Welpen 1 (groep 4 en 5) zijn er elke vrijdag van 16.30 tot 18 uur, Welpen 2 (groep 6 en 7) elke vrijdag van 18.15 tot 19.45 uur en Scouts 1 (groep 8 tot en met 14 jaar) elke vrijdag van 18.15 tot 20.15 uur.

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuws


Vacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties