Langenboom

Scouting Langenboom doet mee aan regionale wedstrijden

Door Paul Verstegen van Arenalokaal.nl

LANGENBOOM/ST. WALRICK - Elk jaar houden de scoutingregio’s wedstrijden voor de scouts. Deze regionale scoutswedstrijden waren dit jaar onder meer in St. Walrick gehouden. Op een schitterend terrein kampeerde meer dan honderdvijftig scouts. Vanuit scouting Langenboom deden vijftien scouts in twee patrouilles (groepjes) mee. In het totaal waren er 32 groepjes.

De bedoeling van zo’n weekend is dat de scouts veel plezier hebben, maar ook dongen ze mee naar een plekje voor de landelijke wedstrijden. Bij aankomst moesten alle scouts hun eigen tenten opzetten. Nadat ze een keuken van palen gebouwd hadden, moest er natuurlijk ook gekookt worden. Niet vanaf een recept, maar ze kregen een doos vol ingredienten waar ze zelf iets van moesten maken.

In de middag en avond waren er hele leuke spellen bedacht waarbij de omliggende bossen goed gebruikt werden. Het strategisch denken was bij deze spellen dit jaar erg hoog. Op de zondag werd afgesloten met een hike. Een tocht die de deelnemers met behulp van verschillende technieken moest lopen. Als je kon puzzelen was dat wel handig. Vele opdrachten zaten in een puzzel verwerkt. Bij de posten kregen ze opdrachten als vuur maken en stormbaan beklimmen. Het hele weekend werden alle opdrachten gedaan zonder begeleiding. Petje af voor de scouts die tussen de 10 en 15 jaar zijn. 

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuws


Vacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties