Langenboom

Langenboomse dorsdag op zaterdag 18 augustus

Door Herman Peters

LANGENBOOM - Zaterdag 18 augustus van 11 tot 16 uur is iedereen van harte welkom op het terrein van Piet en Corrie Theunissen in de Maurik in Langenboom. Zij zorgen daar met hulp van familie en kennissen voor de achtste keer voor een gezellige ouderwetse dorsdag. De eerder geoogste en gedroogde rogge wordt dan gedorst in een dorskast uit de jaren vijftig van de vorige eeuw. Het stro wordt geperst met een pers en tractor uit dezelfde tijd. Verder zijn er diverse oude machines te bewonderen, waaronder een oude brandweerauto uit Zeeland en oude tractoren van de Zeelandse 'Frotters'. Voor de kleintjes rijdt er dit jaar een heuse stoomtrein met wagon. Entree is gratis.

Dorsdag 2017. (foto: Toon Ermers)

Het is ieder jaar weer een heel geregel, maar altijd “komt van het een het ander” om met de woorden van Piet Theunissen te spreken. Zo ontmoette Piet twee jaar geleden, al oude brommer rijdend, Zeelandse Leo van de Ven, ook in het bezit van een brommer uit de vorige eeuw. Zoals zo vaak gaan die gesprekken over die brommers en andere dingen. Zo kwam de Langenboomse dorsdag ook voorbij en vertelde Leo dat hij een oude brandweerwagen had uit 1936. Die kwam vorig jaar naar de Maurik en trok er veel bekijks; dit jaar komt die weer.

Ouderwetse machines
Naast het dorsen en verwerken van de rogge komen er oude tractoren (o.a. Holder) van de Frotters uit Zeeland; de beschreven oude brandweerauto en zal ook de Lanz van Meulepas uit Langenboom weer te bewonderen zijn. Zeeland zal prominent vertegenwoordigd zijn. Frans Jans komt met een Honomag brillant. Een deel van de dag zullen oude brommers te bewonderen zijn. Een kraam met oude huishoudelijke artikelen brengt je terug naar grootmoeders tijd.

Waar is het?
De dorsdag is zaterdag 18 augustus van 11 tot 16 uur in de Maurik, Langenboom. Je komt op het terrein via het 'Huukske', richting Mill, tweede afslag links; na 400 meter ligt het terrein aan de linkerkant. Corrie en Piet zorgen op het terrein rond hun boerderij weer voor een gezellige dorsdag, waar alle tijd is om bij te buurten, oude koeien uit de sloot te halen en sterke verhalen te vertellen. Je mag alles vragen en het kost niks. “Welkom dus.”

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuws


Vacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties