Langenboom

Langenboomse dorsdag op zaterdag 17 augustus

Door Herman Peters

LANGENBOOM - Zaterdag 17 augustus van 11 tot 16 uur is iedereen van harte welkom op het terrein van Piet en Corrie Theunissen in de Maurik in Langenboom. Zij zorgen daar met hulp van familie en kennissen voor de negende keer voor een gezellige ouderwetse dorsdag. De eerder geoogste en gedroogde rogge wordt dan gedorst in een dorskast uit de jaren vijftig van de vorige eeuw. Het stro wordt geperst met een pers en tractor uit dezelfde tijd.
Verder zijn er diverse oude machines te bewonderen, waaronder een 83 jaar oude brandweerauto uit Zeeland. Frans Meulepas uit Langenboom is er met een 'treintje' van 8 Lanz-bulldogs.Voor de kleintjes rijdt er dit jaar weer een heuse stoomtrein met wagon. Entree is gratis.

Het dorsen in volle gang op een eerdere dorsdag.

Het is ieder jaar een heel geregel, maar altijd komt het weer goed. Via de contacten van Piet Theunissen heeft hij dit jaar voor DKW-Nederland een toertocht uitgezet die op 17 augustus rond twee uur eindigt op het terrein van de dorsdag in de Maurik. 

Ouderwetse machines
Naast de hoofdact, het dorsen en verwerken van de bossen geoogste rogge, komen er dus oude tractoren, de genoemde oude brandweerauto en zullen ook de Lanzen van Meulepas uit Langenboom weer staan te stampen. Vanaf twee uur zijn ook de DKW auto's en brommers te bewonderen. Een kraam met oude huishoudelijke artikelen brengt je terug naar grootmoeders tijd.

De dorsdag duurt van 11 tot 16 uur. Je komt op het terrein via het 'Huukske', richting Mill, daarna tweede afslag links; na 400 meter ligt het terrein aan de linkerkant aan de Kammerbergweg 3 in Langenboom. Corrie en Piet Theunissen zorgen op het terrein rond hun boerderij weer voor een gezellige dorsdag, waar alle tijd is om bij te buurten, oude koeien uit de sloot te halen en sterke verhalen te vertellen.

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuws


Vacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties