Langenboom

Op 3 juni in De Wis

‘Langenboom verandert’: inspiratieavond over toekomst van het dorp

Door Sergio Boutkan van Arenalokaal.nl

LANGENBOOM – In gemeenschapsaccommodatie De Wis in Langenboom wordt op maandag 3 juni vanaf 20 uur een grote dorpsinspiratieavond gehouden over de toekomst van het dorp. De avond wordt georganiseerd door de initiatiefgroep 'Langenboom verandert'. 

In november vorig jaar maakten John en Henrita Bens bekend dat zij over anderhalf jaar stoppen met café-zalencentrum D’n Bens omdat zij geen opvolgers hebben voor hun horecazaak aan de Dominicanenstraat. Op de plek van D’n Bens, het enige café in Langenboom, komen nieuwe woningen.

'Langenboom verandert'
Met het vertrek van D’n Bens verliest Langenboom een belangrijk sociaal hart. ‘Zonde!’, vindt de een. ‘Een kans!’, meent de ander. “Het is natuurlijk allebei waar”, stelt Martijn van Hal namens de initiatiefgroep ‘Langenboom verandert’. ”Daarom hebben verschillende betrokken inwoners via onder andere de dorpsraad, Stichting Eigen Kweek en de verenigingen en stichtingen de koppen bij elkaar gestoken. Burgerparticipatie in optima forma, zoals de overheid het zo graag ziet. We zijn gaan nadenken en dromen: Hoe kunnen we hier nu een kans van maken? En laten we dan meteen nadenken over de andere belangrijke uitdagingen in ons dorp. Kortom: hoe zorgen we ook in de toekomst voor een gezellig, mooi, duurzaam, sociaal, sportief en bruisend Langenboom?”

‘Fris en ambitieus concept’
Op basis van die vragen heeft een professionele dorpsbouwkundige opnieuw naar de indeling en invulling van het dorp gekeken. “Met respect voor de historie én met oog voor de toekomst. Hij heeft een fris en ambitieus concept geschetst met inspirerende tekeningen. Een vooruitzicht over hoe ons dorp er over enkele jaren uit kan zien.”

Bijeenkomst in De Wis
De initiatiefgroep wil dat concept nu met heel Langenboom delen tijdens een bijeenkomst op maandag 3 juni om 20 uur in gemeenschapsaccommodatie De Wis. “We gaan inwoners, politiek en andere belangstellenden/-hebbenden inspireren en meenemen in de stappen en ideeën tot nu toe. En we zijn benieuwd naar hun ideeën en mening. Om er samen voor te zorgen dat de veranderingen - die er toch komen - positieve veranderingen worden.”

Kijk voor meer informatie op www.langenboomverandert.nl of www.facebook.com/langenboomverandert/.

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuws


Vacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties