Langenboom

'Veel jongeren omarmen plannen'

Langenboom loopt massaal uit om mee te praten over toekomst

Door Sergio Boutkan van Arenalokaal.nl

LANGENBOOM - Langenboom liep maandagavond 3 juni massaal uit voor de presentatie van drie verschillende plannen die het dorpshart een nieuw karakter moeten geven. 

De avond begon met een videoboodschap van burgemeester Van Walraven, die aangaf onder de indruk te zijn van de burgerparticipatie en de Dorpskracht van Langenboom in dit plan, daarmee verwijzend naar het, nog niet zo lang geleden onthulde, kunstwerk op de Markt in Mill. De burgervader stak de initiatiefgroep en het dorp met zijn toespraak een hart onder de riem. Een mooie extra stimulans om door te pakken.

De voorkeur van de ruim 600 aanwezigen ging deze avond vrijwel unaniem uit naar 'optie 2'. Hierbij moet het dorpshart van Langenboom de komende jaren een volledige metamorfose ondergaan. De kerk zal worden ingericht als multifunctionele accommodatie, die de sociale functie van De Wis overneemt. Inclusief een kroeg, terras en de mogelijkheid om een hapje te eten, De sporthal verhuist dan naar het sportpark, terwijl op de huidige plek van de sporthal ruimte is voor bijvoorbeeld seniorenwoningen. Uit de presentatie bleek dat de laatste grote investering in Langenboom al van veertig jaar geleden dateert, dus vanuit de zaal kwam een instemmend geluid toen gesteld werd dat het 'onderhand wel weer eens een keertje tijd is'.

Applaus
De realisatie van een nieuw sociaal dorpshart en een sporthart op de terreinen van voetbalvereniging SES en tennisvereniging TCL, met een samenwerking tussen de verschillende sportverenigingen, is de wens van de bewoners, die zich maandagavond vrijwel unaniem schaarden achter de plannen van initiatiefgroep 'Langenboom Verandert'. De 3D-tekeningen van dorpsbouwkundige Peter Hoesbergen leverden veel enthousiasme en bewondering op. Ook het feit dat de financiële commissie, met het oog op de haalbaarheid, het plan met betrekking tot het nieuwe sporthart met bijbehorende verhuizing van de sporthal al doorgerekend had en tot de conclusie is gekomen dat de plannen zeker haalbaar zijn, leverde een flink applaus op.

Jongeren
"Mooi om te zien is dat de plannen ook door de massaal aanwezige jongeren omarmd werden en er onder deze belangrijke groep veel enthousiasme leeft over de plannen", stelt de initiatiefgroep, die door meerdere jongeren die mee willen denken is benaderd. "Zij willen helpen dit plan te realiseren en verschillende van deze jongeren hebben zich inmiddels aangesloten bij de initiatiefgroep. Goed om met een flinke vertegenwoordiging van deze groep de volgende stappen te gaan zetten."

"Het enthousiasme van de inspiratieavond gaat inmiddels heel Langenboom door", weet de initiatiefgroep. "Er wordt volop over gesproken. Duidelijk werd ook,dat er nog veel goede ideeën en goede vragen zijn. Op de avond zelf was iedereen vrij om hun eigen mening te geven en daar blijft het niet bij. Vandaar dat er een digitale feedback-brievenbus geopend is. Wil jij iets kwijt? Stuur dan een e-mail naar info@langenboomverandert.nl."

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuws


Vacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties