Langenboom

Landschapswandeling door natuurgebied Zandvoort in Langenboom

Door Sergio Boutkan van Arenalokaal.nl

LANGENBOOM - Glooiende velden, kronkelende beken en kruidenrijke akkerranden. Dat en meer is te zien tijdens de landschapswandeling op zondag 23 juni op de Zandvoort. Een natuurgebied in Langenboom op de grens met Escharen, tussen de Reekse Bergen en de Langenboomse bossen. (foto: René van den Heuvel)

Tijdens de wandeling met natuurgidsen hoort men over de geschiedenis van dit landschap, over breuken in de aardkorst en over de Maas, die er hun rol speelden. Een oud schilderachtig cultuurlandschap, doorsneden door twee beken, de Hooge Raam en de Halsche Beek. Het startpunt van de wandeling is om 10 uur aan de Zandvoortsestraat, 200 meter voorbij de kruising met de Schijfakkerweg (Escharen). Na 2 uur zijn de deelnemers daar weer terug.

Het gebied kent een geschiedenis die ver terug gaat in de tijd. In de Bronstijd (vanaf 2000 voor Christus) was hier al een nederzetting. Later uitgegroeid tot de buurtschap Hall(e), met boerderijen, akkers, bos en een kapel. Het buurtschap is verdwenen, en enkele oude verbouwde boerenhoeven staan er nog. De namen verwijzen nog naar vroeger tijden.

Iedereen wordt van harte uitgenodigd mee te lopen door dit schilderachtige landschap. De wandelroute, waarin ook veel aandacht voor dieren en planten, is niet geschikt voor rolstoel en kinderwagen. Deelname is gratis, een vrijwillige bijdrage is gewenst. Aanmelden is niet nodig.


Over IVN
IVN Natuureducatie zet zich als landelijke non-profit organisatie in voor een groen, gezond en duurzaam Nederland. Dit doen ze door de natuur in de harten van mensen te brengen. IVN Grave, één van de 170 (vrijwilligers-)afdelingen, laat jong en oud actief ervaren hoe leuk, leerzaam, gezond én belangrijk natuur is. Ze doet dat door het organiseren van natuuractiviteiten, lezingen, jeugd- en jongerenactiviteiten, voorlichting op scholen enz.. Kijk voor uitgebreide informatie op www.ivn.nl/afdeling/grave

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuws


Vacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties