Langenboom

Inwoners Langenboom starten petitie tegen vakantiepark bij Kuilen

Door Paul Verstegen van Arenalokaal.nl

LANGENBOOM - De inwoners van Langenboom en omgeving zijn onlangs erg geschrokken van de plannen van een ondernemer om een vakantiepark met tweehonderd ruime plekken te realiseren aan De Kuilen. Deze mensen zitten niet te wachten op commerciële exploitatie van het natuurgebied. Ze zijn een petitie gestart om deze ontwikkeling tegen te gaan.

Het natuur- en recreatiegebied De Kuilen is voor veel inwoners van Langenboom en omgeving van grote waarde voor hun leefbaarheid. Bewoners genieten het hele jaar door van dit prachtige gebied. Er wordt gewandeld, gesport, gezwommen en vorig weekend zelfs weer geschaatst. Tijdens hittegolven is het incidenteel zeer druk op het strand. Het grootste gedeelte van het jaar is het er door de rust, ruimte en prachtige vergezichten goed toeven. Veel dorpsgenoten maken daarom dankbaar gebruik van dit gebied voor kleinschalige recreatie.

Principeverzoek
De gemeente Mill & Sint Hubert beschikt over een beperkt onderhoudsbudget voor De Kuilen. Daarom is het op zoek naar alternatieven voor het beheer en de financiering ervan. In het verlengde hiervan heeft een ondernemer in de eerste week van februari een principeverzoek met een uitgebreid ondernemersplan ingediend. Zijn doel is het realiseren van een vakantiepark met tweehonderd ruime campingplaatsen en ‘tiny houses’ inclusief sanitaire voorzieningen per campingplek, een restaurant met tachtig plekken met daarnaast een terras voor honderdvijftig personen, een evenementenzaal én exploitatie van het strandbad.

Geen toeristen
Tegen de plannen is inmiddels een petitie gestart. De initiatiefnemers ervan willen geen aanvullende commerciële exploitatie van De Kuilen. Ze vinden dat het natuurgebied met al haar rust, ruimte en schoonheid beschikbaar moet blijven voor de inwoners van de gemeente en omliggende dorpen. Volgens hen is het niet nodig om toeristen uit het hele land naar deze streek te halen. Ze maken zich zorgen over verdrukking van lokale recreatie, de overlast qua verkeer, het behoud van de echte natuur en op termijn verloedering van de locatie.

De gemeenschap wil zich hard maken voor behoud van dit prachtige natuurgebied voor nu en voor volgende generaties. Voorstanders van De Kuilen met kleinschalige, lokale recreatie kunnen de petitie tekenen op www.reddekuilen.petities.nl.

 

|Doorsturen

Uw reactie


Arenalokaal in beeld

Laatste nieuws


Vacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties