Langenboom

Infoavond over 'het puberbrein' in Langenboom

Door Sergio Boutkan van Arenalokaal.nl

LANGENBOOM - Maandag 8 oktober is er in De Wis in Langenboom van 19.30 tot 22 uur een thema-avond voor ouders over ‘Omgaan met het puberbrein’.

Opvoeden is leuk, maar niet altijd even makkelijk. Een positieve manier van opvoeden is heel belangrijk voor de ontwikkeling van een kind. Positief opvoeden betekent bijvoorbeeld dat je aandacht hebt voor je kind en weet wat zij graag doet. Ook praten met je kind en duidelijke grenzen stellen horen hierbij.

Als kinderen naar het voortgezet onderwijs gaan, verandert er veel in hun leven. In deze periode ontwikkelt zich ook hun (puber)brein. Ze krijgen andere interesses en hun vriendengroep verandert. Ze zijn nieuwsgierig en willen experimenteren met van alles en nog wat. Social media maar ook alcohol drinken en roken horen daar soms ook bij.

Deze avond gaat over de ontwikkeling van het puberbrein en over hoe daar als opvoeders mee om te (leren) gaan. Over risicogedrag, omgaan met social media en over alcoholgebruik. Educatief en interactief theater ‘Heldertheater’ speelt enkele leuke maar vooral aansprekende en herkenbare scenes over pubers en opvoeders en gaan met de aanwezige (ouders) in gesprek. Je krijgt tips en handvatten van deskundigen (GGD Hart van Brabant Uden).

Voor alle ouders van pubers, maar ook voor allen die belangstelling hebben en zich betrokken voelen met onze Langenbooms jongeren. Aanmelden kan tot 5 oktober via paul.vogels@lzc.nu

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuws


Vacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties