Langenboom

Geert Giesbers uit Langenboom verzorgt twee fotografiewandelingen over Landgoed Tongelaar

'De natuur heeft zoveel te bieden'

Door Sergio Boutkan van Arenalokaal.nl

LANGENBOOM - Geert Giesbers (53) uit Langenboom is al jaren gefascineerd door het fotograferen van de natuur. Zijn hobby neemt steeds meer professionele vormen aan. Wie zijn instagram-account volgt wordt wekelijks getrakteerd op Geerts prachtige inkijkjes op de omgeving om ons heen. Zondag 8 juli verzorgt hij twee workshop-wandelingen over Landgoed Tongelaar, om 8 uur en 11 uur.

“Sinds anderhalf jaar ben ik serieus bezig met mijn hobby fotografie. Mijn voorkeur gaat uit naar landschapsfotografie en natuurfotografie. Vanaf jongsaf aan ben ik bezig met fotograferen, sinds ik een spiegelreflexcamera heb is de interesse alleen maar gegroeid”, vertelt Geert Giesbers, die in het dagelijks leven werkzaam is als procesoperator. Doordat hij in 4-ploegendienst werkt kan hij op de meest verschillende momenten de natuur in. “Vroeg opstaan om de zonsopkomst te fotograferen geeft een geweldige boost voor de rest van de dag. Heerlijk alleen in de natuur, vogels die fluiten, krekels, kikkers in de poelen.”

De Kuilen en Tongelaar
Geert Giesbers woont al zijn leven lang in Langenboom, samen met zijn vrouw. Zijn achtertuin zijn de Langenboomse bossen, De Kuilen en Landgoed Tongelaar. daar brengt hij graag veel tijd door. Geert: “Ik vond foto's altijd al leuk. Naarmate ik ouder werd groeide mijn interesse voor het fotograferen van de natuur. Vooral toen ik een rondreis maakte op mijn 33ste door Amerika. Grand Canyon, Monument Valley, Yosemite park en Zion National Park. Prachtig die natuur! Daarna heb ik nog een rondreis door Scandinavië gemaakt met alweer zo’n prachtige natuur.”

Autodidact
Die interesse voor de natuur heeft Geert altijd al gehad Als je 50 meter van de bossen woont wordt er natuurlijk veel gespeeld als kind. “De natuur heeft zoveel te bieden en elk seizoen heeft zijn eigen charmes”, stelt Geert. “Ik heb nooit een cursus gevolgd hiervoor, maar volg gewoon mijn gevoel. Landschappen, bloemen, insecten, kleine dorpjes en het plattelandsleven; het zijn allemaal kleine verhaaltjes die ik wil laten zien en vertellen. Op Instagram heb ik een aantal fotografen die ik volg, zij maken schitterende natuurfoto's. Ik werk bijna niet met programma's waarmee ik mijn foto's kan corrigeren. Het is maar zelden dat ik dit gebruik.”

Verhalen en kleuren
"De zonsopkomst is iets wat ik nog beter onder knie wil krijgen. De juiste belichting, de mooiste invalshoek enzovoort. Als je gaat fotograferen in de vroege ochtend of aan het begin van de avond dan heb je echt de mooiste kleuren.”
De mooiste dieren die Geert gefotografeerd heeft zijn libelles. Je moet daar veel geduld voor hebben. “Als het net geregend heeft en de zon begint te schijnen heb je de beste kans. Ze moeten dan de vleugels laten drogen voordat ze verder vliegen.”
Soms is het moment te mooi om aan je camera te denken. “Ik liep een keer over Tongelaar en ineens stonden er drie reeën naar mij te kijken. Naar wat ik aan het doen was. Voordat ik mijn camera goed had waren ze weg...”

Tips and tricks 
Zondag 8 juli verzorgt Geert Giesbers twee fotografie-wandelingen over Landgoed Tongelaar. Tijdens deze wandeling kijk je met hem mee en en wil hij zijn visie van fotografie graag delen. “Kijk altijd eerst wat wil je fotograferen en wát je met je foto wil vertellen”, is één van zijn tips. "En vroeg opstaan natuurlijk." Reserveren voor deze wandelingen kan via geertsfoto@gmail.com. Het aantal plaatsen is beperkt. Geert vertrekt om 8 uur en om 11 uur vanaf het binnenplein van Kasteel Tongelaar. Kosten voor deelname zijn 5 euro per persoon. Vergeet je camera niet.

Kijk voor meer foto's van Geert Giesbers op www.geertgiesbers.nl. (foto's: Geert Giesbers) 

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuws


Specials

Ondernemend nieuws

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties