Langenboom

'Van Graspeel tot Pierdiek'

Boekpresentatie tweede deel Minse van Langenbôm en reünie

Door Sergio Boutkan van Arenalokaal.nl

LANGENBOOM - Op zondag 1 september presenteert Heemkundekring Felix Walter uit Langenboom het tweede deel van het boek Minse van Langenbôm. Tevens wordt er dan een reünie gehouden voor alle huidige en oud-bewoners van de huizen die in het boek beschreven worden.

Heemkundekring Felix Walter is bezig met de uitgave van een serie boeken over de huizen en bewoners van Langenboom. Met behulp van het kadaster zijn alle huizen van Langenboom in kaart gebracht. Hierbij worden de grenzen van de parochie gevolgd. De families die officieel bij Mill, Escharen en Zeeland horen, maar gericht zijn op Langenboom horen daar ook bij. De serie heet Minse van Langenbôm.

Het eerste boek over de Spie (foto) is vorig jaar gepresenteerd. Dit boek is nog verkrijgbaar voor 22,50. Deel twee van deze serie gaat over het ‘Zeelandse deel van Langenboom’ en gaat Van Graspeel tot Pierdiek heten. Het omvat de straten: Graspeel (gedeeltelijk), Langstraat, Witte Dellen, Nieuweweg/Schuifelenberg, Peelweg en Voorpeel. Het boek staat boordevol bijzondere foto’s, documenten en verrassende verhalen. De oudste gegevens zijn via archieven achterhaald en de huidige gegevens zijn door familieleden aangeleverd. Het boek wordt geheel in kleur uitgegeven op glanzend papier met een harde kaft. De prijs van dit boek is 25 euro. Het is nogal wat dikker dan het eerste boek.
Wil je er zeker van zijn dat je een boek kan kopen, schrijf dan voor uiterlijk 20 juli in bij Lies van Limbeek, 0486-431234 of lvlimbeek@hetnet.nl of Toon Ermers, 0486-431640 of ermers.toon@gmail.com

Reünie
Op zondag 1 september wordt het boek gepresenteerd. De boekpresentatie is voor het bestuur van buurtschap De Lange Graskneuters aanleiding om dan een reünie te houden voor alle huidige en oud-bewoners van de huizen die in het boek voorkomen. "We hebben geprobeerd om alle namen van de vroegere bewoners te achterhalen. Van alle families hebben we minimaal één contactpersoon aangeschreven. Mochten er echter oud-bewoners zijn die onbedoeld geen uitnodiging hebben gekregen, dan kunnen zij een bericht sturen naar delangegraskneuters@gmail.com." De reünie is van 13.30 tot 19 uur bij de familie Buts, Witte Dellen 2 in Zeeland. Tussen 13.30 en 14 uur wordt iedereen ontvangen met koffie of thee met iets lekkers erbij. Rond 15 uur is de officiële boekpresentatie. Daarna is er volop gelegenheid om oude herinneringen op te halen en gezellig te buurten. In verband met de organisatie is het noodzakelijk om je uiterlijk 20 juli op te geven voor de reünie via delangegraskneuters@gmail.com

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuws


Vacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties