Langenboom

Robert van Mierlo nieuwe trainer van SES Langenboom

'Als je iets doet, moet je het goed doen'

Door Freddy Klooté

LANGENBOOM - Robert van Mierlo (33) is geboren en getogen in Oss. Na het voortgezet onderwijs volgden studies aan de HAN en in Tilburg. Commerciële economie, met drie dagen werken bij PostNL en twee dagen naar school: “Dan kon je meteen het geleerde in de praktijk brengen. Bovendien werd het ook nog betaald en dat was voor een student beslist een meevaller. Ik deed ook de voltijds masteropleiding Marketing Manager, kreeg een contract bij PostNL en dat werd twee jaar hard werken en bikkelen. Na PostNL ben ik gaan werken bij een groothandel in kunstgras. Na vijf jaar ging ik naar Vriendd BV, waar ik nog steeds werk. We maken, vaak in opdracht van gemeenten, sporttoestellen, straatmeubilair, pannaveldjes en dergelijke”. (foto: Matt Gerrits)

“Bij Berghem Sport heb ik in alle jeugdelftallen gespeeld. Daarna volgde een plaats in de selectie. Door een enkelblessure moest ik een stapje terugdoen en heb nog een paar jaar in een vriendenteam gevoetbald. Als je iets doet moet je het goed doen. Die gedachte heb ik meegenomen toen ik het trainersvak in ging”, vertelt de kersverse trainer van SES. “Ik wilde bij het voetbal betrokken blijven, kom uit een familie met voetballiefhebbers. Mijn vader speelde bij TOP en Berghem Sport en van hem heb ik de voetbalgenen. Dus deed ik de opleiding TC3”.

Trainer
Robert: “Berghem Sport is mijn cluppie. Daar zit mijn sociale leven, zijn mijn vrienden. Ik woon nu tijdelijk in Herpen, maar kan niet wachten tot mijn huis in Berghem klaar is. Dat is speciaal, dat gevoel van welkom zijn. Daar voel ik me thuis. Het is dus niet vreemd dat ik als trainer begonnen ben bij de jeugdelftallen van Berghem Sport.

Herpinia
Maar er zat meer in. Ik kreeg de mogelijkheid om TC2 te gaan doen, toen ik als assistent-trainer bij Herpinia werkte. Mijn praktijk deed ik daar op bij de club die vierde klasse speelde. Het jaar daarop trainde ik het tweede elftal van Herpinia. Het mooiste van toen heb ik meegenomen. Stafleden met wie ik toen werkte, de spelersgroep, gingen voor elkaar door het vuur. Een grap op zijn tijd, er was een geweldige sfeer en, ook niet onbelangrijk, we promoveerden. Dat werd een feest voor ons allemaal.

'De mens achter de speler'
Ik houd van persoonlijke contacten met spelers en staf. Ik heb interesse in de mens achter de speler. Hoe iemand in zijn vel zit. Die individuele, persoonlijke interesse heb ik bij Herpen en later ook bij Beers gehad. En dat bevalt me prima. En na mijn vertrek naar een andere club, bij een ontmoeting nog steeds een biertje drinken en een praatje maken. Grappig was dat het leeftijdsverschil tussen mij en de spelers soms nihil was. Er waren genoeg spelers die zelfs ouder waren dan ik.

'Voetbal leeft in Langenboom'
Ik sta het liefst midden in de groep, maar als het nodig is ga ik er boven staan. Ik houd van voetbal en weet wat het belang is van een club voor het hele dorp. In Langenboom is een fanatieke en trouwe aanhang. Het voetbal leeft in het dorp. Dat vinden de spelers ook leuk”.

SES Langenboom
Na drie jaar als hoofdtrainer bij HBV Beers gewerkt te hebben was het voor Robert tijd om verder te gaan. "Ik zag een vacature bij SES. Er stond bij dat er aardig wat ervaren krachten waren gestopt en er veel jonge jongens waren overgebleven. Er moest een nieuw team worden opgebouwd. Ik heb met het bestuur gesproken en de manier waarop ik werkte paste precies in hun visie."

Piepjonge spelersgroep
"Begin augustus zijn we met de training begonnen. Een piepjonge spelersgroep, gemiddeld rond de 21 jaar, veel talenten, de wil om te voetballen, een enthousiaste groep en leergierig. We konden het meteen goed met elkaar vinden. We trainen twee keer per week. Hebben al oefenwedstrijden gespeeld. De selectie bestaat uit 26 spelers voor één team. Daar kan ik best een leuk team van maken."

'Nog genoeg te doen'
"Wat ik mooi vind: een jongen van 17 jaar achterin, staat er rustig te voetballen alsof hij er al jaren staat. Dat zie je ook bij het innemen van andere posities en de vooruitgang, de organisatie in de verdediging en de persoonlijke ontwikkeling. Maar er valt nog genoeg te doen. In de 'Duitse' bekerwedstrijd tegen Mill stonden we tot de 82ste minuut nog op 1-1. In de laatste minuten kregen we er nog drie om de oren. Maar ik heb positieve dingen gezien. Vond het goed hoe de jonge jongens hun mannetje stonden. Organisatorisch stonden ze wel goed”.

Lastig seizoen
Maar Robert van Mierlo is voetbalkenner genoeg om te zien dat het een lastig seizoen gaat worden: “We spelen met een groep talenten die zich nog moet ontwikkelen. Het zou een goede prestatie zijn als we in de vierde klasse zouden kunnen blijven. SES is een mooie vereniging, met fijne mensen. Een club met vrijwilligers met een groot hart voor de club. De materialen zijn goed geregeld. We gaan er samen een mooi voetbaljaar van maken”.


Selectie SES Langenboom
Plom Bens
Koen Bongers
Mick Braam
Jar Dortmans
Melvin van den Elzen
Steef Hendriks
Joost van Kessel
Jon de Klein
Jorn Kremers
Rik Kremers
Jasper Nooijen
Thomas Nooijen
Giel Rijkers
Han Rijkers
Luuk Thelosen
Harm Verberk
Tom Verberk
Jordi Verstegen
Luuk Zonnenberg

Trainer:
Robert van Mierlo

Teammanagers:
Geert Bongers
Carlo Raijmakers

Assistent-scheidsrechter:
Frank Burgers

Opgericht: 7 augustus 1937
Clubkleuren: geel-zwart
Ledenaantal: 420

Sportpark De Kogelberg
Dennendijk 12
Langenboom
0486-431545

www.seslangenboom.nl 

 

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuws


Vacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Meest gelezen

Laatste reacties