Langenboom

Afscheid gemeente Mill en Sint Hubert met groots Winterfestijn

Door Paul Verstegen van Arenalokaal.nl

MILL EN SINT HUBERT - Nu de herindeling tot het Land van Cuijk in aantocht is, nadert ook het afscheid van de gemeente Mill en Sint Hubert. Die wil het afscheid niet ongemerkt voorbij mag gaan. Voor deze afsluiting en de nieuwe start organiseert de gemeente samen met een enthousiaste groep inwoners en ondernemers het Winterfestijn dat van 22 december tot en met 1 januari plaatsvindt in park Aldendriel in Mill.

“Hoe kunnen we onze mooie gemeente het beste uitluiden?” Dat was de vraag die burgemeester Antoine Walraven zichzelf aan het begin van dit jaar stelde. Dat het een goed feest voor iedereen (jong en oud, inwoners van alle kernen) moest zijn, dat vond hij daarbij een vanzelfsprekendheid. Verder wilde hij het graag samen met inwoners organiseren. Want dorpskracht, dat is waar de dorpen in de gemeente Mill en Sint Hubert om bekend staan.
Er werd verbinding gelegd met een aantal enthousiaste inwoners, zoals enkele horecaondernemers, Stichting 0485 events, een afvaardiging van Ontdek Mill, OCMill, Stichting Kinderfeesten Mill, kermisexploitant Gebr. Regter en de wijk- en dorpsraden. In deze samenwerking werd het idee voor het Winterfestijn geboren. “Meteen stond er een flinke groep paraat om mee te denken en mee te helpen", vertelt burgemeester Walraven. "We mogen trots zijn op deze saamhorigheid en betrokkenheid.”

Voor iedereen
Tijdens de kerstvakantie wordt park Aldendriel omgetoverd tot een echt wintersprookje; Het Winterfestijn. Er komen gezellige kraampjes voor een hapje en een drankje, een grote, sfeervolle tent met schaatsbaan en enkele winterse (kermis)attracties. Maar bovenal een vol en feestelijk programma met ‘voor ieder wat wils’. “Dat is een belangrijk uitgangspunt voor ons”, legt Bart van Hees uit. Hij spreekt namens de groep inwoners die bezig is met de organisatie van het Winterfestijn. “Hiermee bedoelen we dat we voor iedere doelgroep tijdens deze twee weken iets ‘in petto’ willen hebben. Dat varieert van een winterse sportdag voor kinderen (en ook één voor volwassenen) tot een gezellige spelletjesmiddag. Maar ook: een goed feest voor de jongeren, een gezellige ouderenmatinee, het verenigingsleven dat zich presenteert... en nog heel veel daartussen. Het mag natuurlijk ook nog een beetje een verrassing blijven."

Sfeervol middelpunt
"Naast dit programma is er tijdens kerstvakantie in en rondom de tent van het Winterfestijn van alles te beleven”, vult Walraven aan. "De tent en de schaatsbaan zijn daarbij het centrale ontmoetingspunt. We hopen dat door het gevarieerde programma en het park als sfeervol middelpunt voor alle kernen veel inwoners het festijn gaan bezoeken. Zo vieren we het afscheid echt met elkaar.”
"Met als afsluiter een groot feest natuurlijk”, zo licht Bart een laatste tipje van de sluier op. "Hiervoor hebben we al een hele goede formatie geboekt. Dat feest is het moment waarop alles samen komt. Waarbij we samen de oude gemeente uitluiden en de nieuwe gemeente welkom heten."

Bij de organisatie wordt de coronasituatie nauwlettend in de gaten gehouden. Walraven: "De gezondheid van ons allemaal staat natuurlijk altijd voorop. Daar houden we bij de organisatie altijd rekening mee. We gaan er nu vanuit dat er dan weer meer mag en vooral kan, daar koersen we met ons programma op. Mocht het anders zijn, dan passen we ons weer aan. Maar er komt hoe dan ook een mooi afscheid.” Binnenkort volgt meer informatie.

Nu al vragen of wil je meehelpen: stuur een mailtje naar info@winter-festijn.nl

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuws


Vacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties