Langenboom

5.000 euro voor Smaakcentrum Land van Cuijk

Door Sergio Boutkan van Arenalokaal.nl

LANGENBOOM/CUIJK - Martien Bos van Smaakcentrum Land van Cuijk ontving vrijdagmiddag 11 januari een cheque van 5.000 euro uit handen van Robert Hermens, de bedenker van het kookboek Goei Gerei. De winst van de boekverkoop wordt gedoneerd aan het Smaakcentrum. “Het boek was een groot succes en in no-time uitverkocht. Het is mooi dat we zo’n groot bedrag kunnen doneren”, stelt Hermens. (foto: Patrick Bongartz Fotografie)

Bij het Smaakcentrum in Cuijk, Boxmeer en Mill (Langenboom) krijgen alle basisschoolleerlingen uit de groepen 7 en 8 les over (de oorsprong van) het eten op hun bord. Tevens gaan zij een paar weken op rij zelf de keuken in om gezonde en lekkere gerechten te koken met producten die vaak afkomstig zijn uit de regio. Omdat de winst van het kookboek gedoneerd zou worden aan het Smaakcentrum, zegden vijf supermarkten uit het Land van Cuijk toe om Goei Gerei tegen een fikse korting te verkopen in de eigen winkel. “Het boek kende een oplage van 12.500 exemplaren en was binnen enkele weken volledig uitverkocht. Dat hebben we mede te danken aan de inzet van de supermarktmanagers”, benadrukt Hermens.

Het kookboek Goei Gerei werd in oktober uitgebracht. Het boek bevat niet alleen tientallen smakelijke recepten, maar vertelt ook het verhaal achter de ondernemers en de gebruikte, veelal uit het Land van Cuijk afkomstige ingrediënten.

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuws


Vacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties