Vierde editie van AgriFood Capital’s kinderkookwedstrijd

Keukenbazen Battle 2018 start na de zomer

Door Paul Verstegen van Arenalokaal.nl

REGIO - Welk team mag zich woensdag 10 oktober Keukenbazen 2018 noemen? En wie wordt SmaakBurgemeester van Nederland? Na de zomer gaat de Keukenbazen Battle 2018 van start. Het is de vierde keer dat AgriFood Capital deze leuke en spannende kookwedstrijd houdt voor kinderen van 10 tot 12 jaar uit alle zeventien gemeenten in Noordoost-Brabant. De Brabantse topchef Jan van Hout is voorzitter van de jury. De finale vindt plaats tijdens Dutch Agri Food Week.

In 2017 verdedigde Team Trentbaasjes de eer van Landerd.

In 2017 deden liefst 147 teams mee. Team Liefde voor het eten! uit Sint Anthonis won de wedstrijd, hun coach was chefkok Niels van Kessel van restaurant De Drie Burgemeesters. Burgemeester Marleen Sijbers van Sint Anthonis werd SmaakBurgemeester van Nederland.

Lekker en gezond
De opdracht voor de teams luidt: ‘Maak een hoofdgerecht met lekkere en gezonde producten uit je
eigen buurt’. Deelnemers gaan in teams van twee of drie kinderen de strijd aan; per gemeente gaat één team door naar de finale op zaterdag 6 oktober bij het Koning Willem I College in 's-Hertogenbosch.

Topkoks in de jury
In elke gemeente jureert een chefkok de ingezonden hoofdgerechten. Hij of zij kiest de winnaar in de gemeente en coacht het team tijdens de finale op 6 oktober. In Landerd is dat Thieu Geurts van Kessel van Maashorst Catering, in Grave Michel van der Vliet van Martien Bos en in Oss Jan van de Nieuwenhof van BrabantZorg. Een jury onder leiding van de Brabantse topkok Jan van Hout beoordeelt de zeventien gerechten in de finale. Op woensdag 10 oktober worden de winnaars bekendgemaakt tijdens een feestelijk diner bij Agri & Food Plaza in 's- Hertogenbosch. Voor de kinderen zijn er drie prijzen te verdienen: de prijs voor de overall winnaar, de prijs voor het meest creatieve team en de prijs voor het team dat het best gebruik maakt van lokale producten. De burgemeester van de winnende gemeente wordt een jaar lang SmaakBurgemeester van Nederland.

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties