Kandidatenlijst GroenLinks-PvdA Land van Cuijk: Gravenaar Léon Kamps op vijf

Door Sergio Boutkan van Arenalokaal.nl

LAND VAN CUIJK - GroenLinks en PvdA gaan samen de verkiezingen in voor de nieuwe gemeente Land van Cuijk. Met één lijst en één programma bundelen de linkse partijen de krachten om zo de grootste progressieve partij van het Land van Cuijk te zijn: GroenLinks-PvdA. Op 26 mei is de samenwerking officieel gemaakt, door het ondertekenen van een samenwerkingsovereenkomst door de lokale voorzitters van beide partijen. Mike van Diemen is de lijsttrekker, Gravenaar Léon Kamps (foto) staat op plek vijf.

Het verkiezingsprogramma van GroenLinks-PvdA staat vol met ambitieuze oplossingen voor de klimaatcrisis, het woningtekort en de groeiende ongelijkheid in de samenleving. "Samen kiezen GroenLinks en PvdA voor een progressief, groen en sociaal Land van Cuijk."

Kandidatenlijst
Een onafhankelijke kandidatencommissie heeft de afgelopen maanden gesprekken gevoerd met GroenLinksers en PvdA’ers die op een verkiesbare plek op de lijst wilden staan en heeft vervolgens een voorstel gedaan aan de besturen. GroenLinks-PvdA is een mix van jong en ouder, minder en meer ervaren, man en vrouw. "Er staan twee twintigers aan de top van onze lijst: jonge mensen met al enige ervaring en veel ambitie. Daar zijn we trots op."
De kandidatencommissie heeft Mike van Diemen als lijsttrekker voorgedragen en dit voorstel is door de leden unaniem omarmd. De commissie motiveerde de keuze als volgt: “Mike heeft aangetoond het werk als lijsttrekker en raadslid goed te kunnen uitvoeren, met balans van inhoud en gevoel voor strategie. Een grote plus is de combinatie van zijn leeftijd en zijn ervaring. Mike is goed ingewerkt in de dossiers van de regio en heeft zijn rol als eenmansfractie de afgelopen jaren verdienstelijk vervuld.”
Van Diemen is sinds 2018 fractievoorzitter in de gemeente Cuijk voor GroenLinks en is een van de voortrekkers van de samenwerking. "GroenLinks en PvdA samen kunnen een vuist maken voor meer gelijkheid, meer natuur en duurzaamheid, meer betaalbare huizen en een gemeente die er is voor iedereen. Het is een ongelofelijke eer om daar als lijsttrekker voor aan de slag te gaan."

Op plek 2 van de lijst staat Esmee van der Ham, op dit moment fractievoorzitter voor de PvdA in Cuijk. Han Welbers uit de gemeente Boxmeer, Roos Aben uit de gemeente Sint Anthonis en Léon Kamps uit de gemeente Grave completeren de top 5.

Lijsttrekker Mike van Diemen.

|Doorsturen

Uw reactie


Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties