Het coronavirus en uitvaarten

Door Schrijen Afscheid en Herinnering

We beseffen allemaal dat we de komende tijd te maken krijgen met maatregelen, beperkingen die ons op welke manier dan ook zullen gaan raken. Ook bij het verzorgen van een uitvaart en het regelen. We zullen nabestaanden met pijn in ons hart erop moeten wijzen dat wij ons houden aan overheidsmaatregelen die zijn genomen rondom een afscheid. Onze uitvaartleider (sters) zullen meedenken en adviseren we hoe we toch een zo waardig mogelijk afscheid kunnen organiseren nu of op een later tijdstip.

Zo kunnen we het aantal personen wat afscheid komt nemen spreiden volgens de overheidsmaatregel. Mogelijke oplossingen kunnen we voor een afscheidsbezoek hanteren, maar ook voor een afscheidsdienst. Een splitsing van bijvoorbeeld een afscheidsdienst in de avond en overdag, twee of meer verschillende bezoektijden. Bij Buitenplaats Zevenhutten kunnen crematies gewoon plaatsvinden en proberen we nabestaanden daarin uiteraard bij te staan en optimaal te begeleiden. Daarnaast is het een optie om de uitvaart in besloten kring te laten plaatsvinden en op een later tijdstip een herinneringsdienst te houden. Dit laatste om zo toch iedereen te betrekken en in de gelegenheid te stellen om samen te herinneren én het afscheid aan iemand te geven wat past en wat iedereen verdiend. Maar helaas realiseren wij ons dat door het coronavirus, het afscheid, wat we graag iedereen willen geven, niet volledig of beperkt kan worden geregeld en verzorgd. Dat raakt ons ook. Maar vooral is dit voor de familie, vrienden en kennissen, voor nabestaanden die het nodig hebben om het verdriet en de herinneringen te delen, heel moeilijk.

Voor meer informatie hoe wij uitvaarten regelen en verzorgen ten tijde van de regels rondom het coronavirus, kunt kijken op onze websites www.schrijen.com/nieuws of www.zevenhutten.nl/nieuws

Schrijen Afscheid en Herinnering

 

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties