Herenboeren Land van Cuijk: wie doet mee?

Door Paul Verstegen van Arenalokaal.nl

LAND VAN CUIJK - Elke week verse groente van het van het seizoen, fruit, eieren en voor wie wil vlees en vleeswaren van je eigen boerderij. Samen met tweehonderd andere mensen uit de het Land van Cuijk je eigen voedsel laten produceren. Een prachtig duurzaam concept. In de praktijk blijkt de Herenboerderij niet alleen een plaats te zijn waar voedsel lokaal geproduceerd wordt, maar ook een centraal punt om samen te komen en kennis en ervaringen over eten te delen.

De gemeente Sint Anthonis heeft eind november een online informatieavond gehouden, gevolgd door een vragenuurtje. Verschillende mensen waren tijdens het vragenuurtje enthousiast om deel te nemen in een Herenboerderij. Maar om een Herenboerderij te starten is er een groep van zes tot acht mensen nodig die voorop lopen. Doreen de Hoog en Joyce Dost willen hier voortrekker in zijn en proberen om de initiatiefgroep Herenboeren-Land van Cuijk samen te stellen. Hun droom is dat ze in 2022 een Herenboerderij in het Land van Cuijk kunnen starten. Hiervoor is het nodig dat ze in februari/maart nog zes andere mensen hebben gevonden die samen met hen een initiatiefgroep willen vormen.

Haalbaarheidsonderzoek
De initiatiefgroep onderzoekt of het haalbaar is om een herenboerderij in het Land van Cuijk te starten. Ze organiseren onder meer voorlichtingsbijeenkomsten, gaan op zoek naar een locatie voor de boerderij en gaan in gesprek met stakeholders in de omgeving. Hierbij krijgen ze ondersteuning van landelijke organisatie van Herenboeren.
Meer informatie over herenboeren is te vinden op www.herenboeren.nl. Ben je geïnteresseerd, zowel initiatiefnemers als toekomstige deelnemers? Stuur dan een bericht naar herenboeren.landvancuijk@gmail.com.

 

|Doorsturen

Uw reactie


Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Meest gelezen

Laatste reacties