Help de vissen een handje

Door Paul Verstegen van Arenalokaal.nl

REGIO - Het is warm en droog in Nederland en zo ook in Oost-Brabant, het beheergebied van waterschap Aa en Maas. Veel mensen genieten van het mooie weer, maar de droogte heeft ook een keerzijde. In veel beken en sloten in het gebied staat het water inmiddels laag en soms staat er zelfs helemaal geen water meer in. Met alle gevolgen van dien voor waterdieren en -planten. Vooral vissen hebben het zwaar. Wat kun je daaraan doen?

Door de hoge temperaturen zit er minder zuurstof in het water, zodat vissen moeilijker kunnen overleven. Als het water dan ook nog eens laag staat, is het nog lastiger. Als je een locatie aantreft waar vissen in moeilijkheden zijn of waar je andere bijzonderheden aantreft die met droogte of waterkwaliteit te maken hebben, dan kun je dit melden bij het waterschap via 088-1788000 of OM_waterkwaliteit@aaenmaas.nl. Ga je graag vissen of recreëer je op een andere manier in of bij het water, dan verzoekt het waterschap zorgvuldig om te gaan met de vissen. 

Wat doet het waterschap?
Het waterschap voert waar mogelijk extra water aan om haar watergangen van meer water te voorzien. Op deze manier proberen ze natuurgebieden te beschermen. Het waterschap controleert continu de waterlopen die dreigen droog te vallen en kijkt of er locaties zijn waar vissen in de problemen komen. Daar waar mogelijk proberen ze de vissen te vangen en te verplaatsen naar de dichtstbijzijnde en meest geschikte locatie. Zo hebben ze vrijdag 20 juli honderden vissen uit de Snelle Loop tussen De Mortel en Aarle-Rixtel overgezet naar de Aa bij Beek en Donk.

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties