GroenLinks-PvdA: 'Een plek van ontmoeting, dat verdient elke kern'

Door Sergio Boutkan van Arenalokaal.nl

LAND VAN CUIJK - GroenLinks-PvdA wil in elke wijk en ieder dorp een plek waar mensen elkaar kunnen ontmoeten en samen activiteiten kunnen organiseren. "Zo’n plek is van groot belang in elke kern en wijk in de nieuwe gemeente Land van Cuijk", zegt kandidaat-raadslid Léon Kamps (foto) uit Grave.

"Als de coronacrisis ons één ding heeft geleerd dan is het dat de mens een sociaal wezen is, een persoon die op zoek is naar contact met zijn medemens, naar verbinding. Het zou mooi zijn als de nieuwe gemeente Land van Cuijk in elke wijk, ieder dorp een plek heeft waar mensen elkaar kunnen ontmoeten. GroenLinks-PvdA is groot voorstander van dit soort wijk- en dorpslocaties."

Dit hoeven niet per se gemeentelijke accommodaties te zijn, stelt Kamps. "Ook de plaatselijke horeca of een leegstaand gebouw dan wel een nieuw te ontwikkelen MFA kan een plek van ontmoeting zijn. Als gemeente kun je activiteiten stimuleren via een multifunctionele accommodatie of via het subsidiëren van activiteiten in een niet-gemeentelijk gebouw zoals een kroeg of zalencentrum."

Grave-West
Op dit moment heeft Grave-West, een wijk met ongeveer 3.100 inwoners, geen eigen wijkaccommodatie. Kamps: "Een groot gemis! Het is mooi om te zien hoe zowel in Vierlingsbeek als in Sambeek het voormalig kerkgebouw een andere niet-religieuze functie krijgt. Het belang van een wijk- of dorpsaccommodatie is in elk van de 33 kernen even groot. De gemeente zou in de totstandkoming hiervan een belangrijke rol moeten vervullen."

 

|Doorsturen

Uw reactie


Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties