Grave

Zure brokken - Column Kenneth Steijvers

Door Kenneth Steijvers

Tegenstellingen zal je altijd tegenkomen in het leven, en zetten soms de boel in het juiste perspectief. Prima. Een verwend kind dat soep uitdeelt in een sloppenwijk, een workaholic die tijdens een burn-out verliefd wordt, kunstmatig droogte bestrijden en daarmee ineens een overstroming veroorzaken. Zonder pieken geen dalen. Maar soms is een tegenstelling lelijk. Zo lelijk dat de zure brokken tegen je gehemelte schieten.

Kijk, wij mensen zijn weer eens problemen aan het veroorzaken op een wereldwijde schaal. Een half continent wordt geteisterd door (aangestoken) bosbranden en minstens een half miljard dieren vinden de dood. De westerse en oosterse wereld schuren al een tijdje met hun rimpelige billen tegen een oorlog aan. Een passagiersvliegtuig wordt uit de lucht geschoten en de daders zeggen ‘foutje, bedankt’. Maar wat ziet mijn content-scrollende oog tussen dit relevante nieuws? Nieuws dat eigenlijk geen nieuws is. Dat Gwyneth Palthrow een kaars heeft laten ontwikkelen dat de geur verspreid lijkend op haar eigen vagina. Wat? Hoe? Waarom? Vagina? Dus een persoon met een respectabele carrière in Hollywood, flink wat geld waarmee ze een deel van de wereldproblemen kan oplossen, heeft een kaars gemaakt met kutgeur? En heel social media gaat dit bericht plaatsen boven het wereldnieuws? Yep, daar komen de zure brokken.
Nee, laten we anders bijhouden wie er naar een pretpark gaan. Maar liefst 20 websites melden trots dat de acteur die ooit Ron Wemel in Harry Potter speelde, naar de Efteling ging. Laaf die man met rust, jongens. Ik heb nog nooit in de krant zien staat dat ik bij ons Grave in een pretpark ben geweest. Oh wacht, Grave helemaal geen pretpark.

Zo kunnen we wel doorgaan natuurlijk, social media smult natuurlijk van roddel en achterklap. Want we willen allemaal weten dat Selena Gomez meelwormen heeft aanraakt. Meelwormen! En aangeraakt met blote vingers hè. Er was gewoon huidcontact. Ongelooflijk. En de laatste scoop van vandaag, Martien Meiland heeft onthuld aan de ganse natie waarom hij zulke gekke gilletjes heeft. Omdat hij namelijk aan één oog blind is. Natuurlijk. Ik begin ook altijd te gillen als ik een vuiltje in mijn oog heb. Logisch.

Toen ik dacht dat niks deze tegenstelling kon relatieveren, stuurde mijn nu.nl mij een confronterende mededeling. Jeugdheld Aart Staartjes is overleden na een verkeersongeval. Zomaar ineens. Een stukje uit mijn jeugd kleurt zwart. Tommie huilt. Ieniemienie grient. Pino weent. Een brok in mijn keel.

Kenneth Steijvers

 

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties