Grave

Mooi gebaar Stichting Werkgroep Internationale Vrouwendag Grave

Zorgteams van Catharinahof in het zonnetje gezet

Door Freddy Klooté

GRAVE - Solidariteit en strijdbaarheid van vrouwen, dat is waar Internationale Vrouwendag voor staat. Zo werd bij de allereerste viering van dit evenement in 1911 besloten. De eerste viering in Nederland vond in 1912 plaats. Georganiseerd rondom een thema of een activiteit. In Grave werd op 8 maart, de dag van de wereldwijde viering, in 2004 de allereerste Internationale Vrouwendag gevierd. Rieky Jansen van de werkgroep: “En het blijft nog steeds nodig dat we ons inzetten voor gelijke kansen van vrouwen. Nog steeds merk je lagere salarissen en minder kansen bij sollicitaties dan de Nederlandse mannen. We hadden voor dit jaar een film op het programma staan die dat prachtig in beeld brengt. “De dirigent” gaf een realistisch en knagend biografisch verhaal te zien van een vrouwelijke dirigent die ondervond dat het vrouw-zijn haar kansen in de muziekwereld wel heel klein maakte.

Rowdy Peters, Manager Horeca en Facilitair van Catharinahof: “Ook dit jaar zou de werkgroep Internationale Vrouwendag op 8 maart traditiegetrouw in woonzorgcentrum Catharinahof vieren. De werkgroep zegt zelf dit al jaren naar alle tevredenheid in Catharinahof te doen. Dit jaar verliep het echter anders voor ons allen en dus ook voor de werkgroep. Rieky Jansen: “Zaterdag 7 maart kregen we van het management van Catharinahof een telefoontje. Met de vraag of het, gezien de ontwikkeling van het coronavirus wereldwijd, maar zeker ook regionaal, wel verstandig was om de viering door te laten gaan. Nou, ik had het daar best moeilijk mee. Gelukkig hadden we een goed overleg met Catharinahof. Er werd goed naar elkaar geluisterd en voors en tegens tegen elkaar afgewogen. Met als resultaat dat we eensgezind besloten om de viering af te gelasten. Achteraf ben ik daar zó blij om. We hadden, als het door was gegaan, wel heel Grave kunnen besmetten. Dus een verstandige beslissing”.

Alternatief
De werkgroep IVD, bestaande uit Bep Lourenssen, Rieky Jansen, Elly Peters en Marja van Megen, heeft met lede ogen gezien en gehoord hoe het virus daarna om zich heen sloeg: “Wij hadden allen zelf onze strubbelingen met de maatregelen en sommigen ook het verdriet. We beseften steeds meer hoe zwaar het moet zijn in de ziekenhuizen en verpleeg- en verzorgingshuizen. De zorgmedewerkers zien dagelijks de ellende en zetten toch allen een tandje bij. Wij hebben daar veel respect voor”.

De werkgroep was er na onderling overleg snel uit. Rieky Jansen: “We besloten om ons budget voor de viering van Internationale Vrouwendag 2020 te besteden aan de teams in de zorg van Catharinahof. We hebben die zorgteams van Catharinahof eens in het zonnetje gezet. Er zijn in het woon- en zorgcentrum Catharinahof elf zorgteams werkzaam. Die wilden we verrassen en bedanken. Op 6 augustus jongstleden hebben we als werkgroep een bezoek gebracht aan de zorgteams. We hebben ze allemaal een cadeaubon van de plaatselijke bloemisterij de Lavendel overhandigd. Met die bon mogen ze zelfstandig mensen die het nodig hebben, verrassen. De teamleiders weten wie zo’n bloemetje als opsteker kan gebruiken”.

Elly Peters voerde het woord: “We danken jullie voor je geweldige inzet hier in Catharinahof. Het is jullie van harte gegund in deze pittige tijden in de verzorging. We wensen jullie succes met alles”.

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties