Grave

Zomers luisterfeest in Graafse bibliotheektuin

Door Annet van 't Geloof

GRAVE - Onder tropische temperaturen vond zaterdag 26 mei in de leestuin van bibliotheek Grave het Luisterfeest plaats. Dichter Harry Daudt en gitariste Hermine Veltkamp zorgden met (Graafse) poëzie en muziek voor een sfeervolle opening. Daarna waren er voorleessessies voor kinderen en volwassenen, momenten om te genieten van luisterboeken, kletspottenpraat en de Silent Disco. Ondanks de warmte werd er toch in de tuin gedanst. Bezoekers luisterden met een eigen koptelefoon op, zonder overlast voor anderen, naar zomerse, swingende muziek en daarbij gingen de voetjes regelmatig van de vloer.

Dedicon, samenwerkingspartner van de bibliotheek, was ook aanwezig. Bij dit Graafse bedrijf worden door een grote groep vrijwilligers boeken ingesproken voor mensen met een leesbeperking. Een voorleesvrijwilliger liet horen hoe prettig het is om naar een goed voorgelezen verhaal te luisteren. Ook gaf zij samen met een stemcoach voorlichting over hoe je zelf voorlezer bij Dedicon kunt worden.

Verder waren er heerlijk koele drankjes waarbij voor de kinderen de limonade van de ranjakabouter een extra attractie was. Het Luisterfeest in de tuin smaakt naar meer. Komende maanden zijn er diverse andere activiteiten in de tuin gepland. Vraag ernaar in de bibliotheek of kijk op www.biblioplus.nl

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties