Grave

Zeven gedecoreerden in gemeente Grave (foto-update)

Door Sergio Boutkan van Arenalokaal.nl

GRAVE - Tijdens de traditionele lintjesregen in aanloop naar Koningsdag zijn in de gemeente Grave zeven personen koninklijk onderscheiden. Hanny Selten-Willems en Louis Linders (foto) uit Gassel, Henk Cuppen uit Escharen en Willy van de Bult-van der Spek, Joop Reinders, Ignaas Pennings en Cees Menheere uit Grave zijn allen benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau. Zes van de zeven gedecoreerden werden woensdag 26 april thuis verrast door burgemeester Lex Roolvink. Cees Menheere kreeg telefonisch de blijde boodschap door van de Graafse burgervader.

Ignaas Pennings, geflankeerd door zijn echtgenote en burgemeester Lex Roolvink.

Hanny Selten-Willems
Hanny Selten-Willems (76) heeft een lange staat van dienst opgebouwd in het dorp Gassel. Zij heeft zich ingezet voor jong en oud. Zij heeft in 1973 samen met de wijkzuster de kindercrèche in Gassel opgericht en is daar geruime tijd tot 1998 mee bezig geweest om zich daarna in te zetten voor de oudere medemens. Zij is actief bij de Hobbyclub van Gassel verzorgt de verkoop van de loten voor de club. Is actief met het verzorgen van het interieur van de kerk. En als laatste heeft zij zich jarenlang ingezet, en is daar recent mee gestopt, als bestuurslid/vicevoorzitter van de KBO Gassel. En ondanks dat zij daar gestopt is, verricht zij nog steeds hand- en spandiensten voor de KBO. Onlangs stond zij nog in de stand van de KBO tijdens de Seniorenbeurs in Catharinahof.

Louis Linders
Louis Linders (72) is een zeer betrokken en behulpzame inwoner van Gassel. Die zich ook inzet voor de medemens zonder aan een instantie verbonden te zijn. Daarnaast heeft hij tal van activiteiten verricht in het verleden en nu nog. Hij is bestuurslid/penningmeester geweest bij de Voetbalvereniging van Gassel in een tijd zonder computer. Was chauffeur van de buurtbus Beers/Gassel. En is al jarenlang actief als één van de drijvende krachten van de jaarlijkse rommelmarkt van het St.Jansgilde. Ook is de heer Linders actief als vrijwilliger bij de Zonnebloem en houdt de administratie bij van de biljartvereniging. Verder verzorgt hij als penningmeester van de KBO Gassel de ledenadministratie en wat er verder bij komt. Dit alles zonder computer! Onlangs bestond de KBO Gassel 60 jaar en had de heer Linders op eigen houtje gezorgd voor extra sponsoren.

Henk Cuppen
Henk Cuppen (69) is jaren actief geweest voor Carnavalsvereniging Stichting De Pieperknallers in Escharen. Bij vele activiteiten is hij daar actief geweest en is op laatst nog als secretaris. Daarnaast is hij nog steeds actief voor het St. Antoniusabt Gilde van Escharen. Hij is penningmeester en barman/beheerder van het gildehuis. En regelt samen met anderen de kofferbakverkoop op Tweede Pinksterdag. En verder wordt de rest van de tijd besteed aan zijn grootste liefhebberij de Vereniging Pels en Pluim. Pels en Pluim is een kleindiersportvereniging die in 1967 is opgericht. De heer Cuppen is al 49 jaar lid en bijna onafgebroken bestuurslid geweest. Hij is heel lang secretaris geweest van Pels en Pluim. Sinds enkele jaren is hij penningmeester en tentoonstellingssecretaris van een uniek kleinvee evenement wat jaarlijks in manege ’t Raamdal wordt georganiseerd. Het wordt allemaal perfect georganiseerd door de heer Cuppen met een tomeloze inzet en uiterste precisie.

Willy van de Bult-van der Spek
Willy van de Bult-van der Spek (77) heeft in het verleden vele vrijwilligerstaken op zich genomen naast haar baan en de opvoeding van de kinderen. Als haar iets gevraagd wordt zet zij zich met hart en ziel in voor de zaak. Zij is een echte doorzetter en verricht haar werkzaamheden minutieus.
In de jaren 70 en 80 van de vorige eeuw heeft zij zich ingezet voor het Graafs Museum. Kunst ligt haar na aan het hart. Nu is zij nog steeds actief voor de Vrouwenbeweging Passage afdeling Grave. Zij is lid van de Vrouwenbeweging vanaf 1974 en jarenlang secretaris en respectievelijk voorzitter geweest. De laatste jaren is zij nog ondersteuner van de huidige voorzitter en begeleider van de filmclub van de vereniging. Mede dankzij mevrouw Van de Bult is de Vrouwenbeweging nog een zeer actieve club.
Daarnaast is zij al 40 jaar actief voor de PKN (Protestantse Kerk in Nederland) Grave. Zij maakt deel uit van de contactpersonengroep, een groep met een pastorale missie. Met grote regelmaat worden kerkleden, met name zieke of bedlegerige personen bezocht. Ook heeft zij 15 jaar lang de taak van kosteres 1 maal in de 6 weken op zich genomen. Zij verricht deze taken in bescheidenheid.

Joop Reinders
Joop Reinders (70) heeft naast zijn betaalde baan veel tijd kunnen steken in zijn vrijwilligerswerk. Begonnen als medeorganisator van jeugdactiviteiten in Grave en uiteindelijk zijn hart verloren aan zijn grootste passie ‘het wielrennen’. Maar dan niet om de sport zelf te beoefenen, maar om het mogelijk te maken voor anderen! Hij was secretaris van de Wielervereniging De Maaskant, is penningmeester geweest bij Stichting Stad Grave – Poort van Brabant. Verder is hij actief geweest bij de carnavalsvereniging Pothuusburg. En was voorzitter bij de Stichting Wielerbelangen Land van Cuijk. Nu nog steeds actief als jurylid, consul en lid van de commissie Jury en Reglementen bij de KNWU en dus actief in heel Nederland. De heer Reinders wordt geroemd om de rust die hij uitstraalt, zijn enorme werkkracht en zijn positieve instelling. Dit dwingt respect af bij anderen. Hij is nauwkeurig, rechtvaardig, trouw en hulpvaardig, standvastig en aardig.

Ignaas Pennings
Ignaas Pennings (72) is al vanaf 1980 tot nu actief als vrijwilliger, trainer en secretaris van Judokwai Arashi Grave. Na zijn sportieve carrière als judoka is hij gaan helpen bij het lesgeven. Zelfs nu geeft hij nog een enkele keer les bij uitval van de trainer. Ook heeft hij de automatisering als secretaris opgepakt binnen de vereniging. Daarnaast is de heer Pennings actief als vrijwilliger op diverse fronten bij Catharinahof in Grave. En verder is hij zeer belangrijk bij het ruim 40 jaar oude blaadje ‘Ons Havenbrugske’ dat het huisblad is van Catharinahof. Als DTP-er werkzaam geweest weet de heer Pennings alles over het bewerken en opmaken van documenten voor drukwerk. En regelt hij alles rondom het Havenbrugske.
Catharinahof kan altijd een beroep op hem doen. Door zijn stabiele, rustige karakter, charme en humor weet hij iedereen bij activiteiten te betrekken en brengt hij betrokkenheid over. Verder doen mensen nooit tevergeefs een beroep op hem, als mensen een halve vraag hebben om hulp biedt de heer Pennings de hele oplossing.

Cees Menheere
Cees Menheere (75) heeft zich zijn hele leven ingezet voor de gemeenschap van Grave om mensen van dienst te kunnen zijn bij het beoefenen van muziek. Hij heeft mensen muzikaal begeleid en enthousiast gemaakt voor muziek. Hij heeft veel muziek gecomponeerd en arrangementen gemaakt voor anderen. Een aantal koren heeft hun ontstaansrecht te danken aan de heer Menheere.
Hij is actief geweest bij Harmonie Grave en heeft samen met toenmalig dirigent en arrangeur Theo van de Wijer het muziekstuk ‘Grave Superieure’ geschreven. Dit muziekstuk wordt door veel koren en orkesten in Grave ten gehore gebracht tijdens concerten; het zogenaamde volkslied van Grave.
De heer Menheere is lang de vaste organist geweest bij de Chr. Hemelvaartkerk en later bij de H. Elisabethkerk. Is actief geweest als componist bij pronkzittingen en schlagerfestivals bij carnavalsvereniging Pothuusburg. Daarnaast heeft hij met het Seniorenorkest De Havenmuzikanten vele optredens verzorgt o.a. bij Catharinahof. Verder accordeonist en muziekarrangeur geweest bij het Smartlappenkoor Bekaf. Hij is nu nog betrokken bij het Schipperskoor ‘de Maessanghers’ niet meer als muzikant maar als erelid. Het erelid-schap heeft hij verdiend met het arrangeren en componeren voor het koor. Het clublied is ook van zijn hand. Helaas laat zijn gezondheid het muziek maken steeds minder toe.

Louis Linders.

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties