Grave

Escaperoom in Langenboom

'Zestig minuten tijd om te ontsnappen'

Door Freddy Klooté

LANGENBOOM/GRAVE - Het is supertrendy. De escaperoom is steeds meer onderdeel van familie-uitjes, verenigingen op stap en vriendengroepen met een leuke uitdaging. Omdat het vooral een teamwerk is, komen er steeds meer groepen die aan teambuilding in de praktijk willen doen. De uit Grave afkomstige Lineke Holtzhuizer (19) ziet, op een schitterend gelegen plek in het centrum van het Land van Cuijk, naast het bekende Aziatische restaurant De Beleving op het kruispunt van wegen van of naar Grave, Langenboom en Mill, haar droom in vervulling gaan. Ze heeft er haar ziel en zaligheid ingestoken. Het resultaat mag er dan ook zijn.

“Ik ben in Grave geboren en getogen. Een echte Gravin. Via basisschool De Wegwijzer ben ik op het Udens College gekomen. Het was ook de tijd dat ik naar Mariaheide verhuisde. Na het MBO wilde ik richting horeca. Dat zat gewoon in me. Helaas kwam ik niet zover. Bij een stomme val ging mijn knieschijf uit de kom. Weg horeca. Dus toen maar een tussenjaar genomen”. Bij een tussenjaar moet je niet denken aan twaalf maandjes met de smartphone op de bank liggen: “Mijn moeder had een massagesalon en van haar heb ik leren masseren. Dat heb ik nog een tijdje gedaan. We hebben sowieso een familie die zich met zaken bezighoudt. Op haar 21ste had mijn moeder al een eigen bloemenzaak, een tante had een camping in Frankrijk, mijn vader had een eigen zaak en een andere tante zat ook al in de bloemen. Mijn moeder, Yvonne Peters, was ook nog zangeres. Ze trad en treedt nog steeds vaak op. Ook in Grave heeft ze al gezongen. In het Bagijnenkerkje. Kijk maar op YouTube”. Lineke’s ogen glinsteren als ze over haar familie praat: “Mijn opa had een orkest: “The Dukes”. Samen met zijn zonen”.

Terug naar Lineke. Ze droomde altijd van een eigen bedrijf: ‘Mijn ouders zagen dat al toen ik nog maar twaalf was. Ik heb nog een keer de horeca geprobeerd, maar werd ziek en weer moest ik er een punt achter zetten. Op mijn achttiende wist ik het echt zeker. Ik wilde een escaperoom beginnen. Mijn ouders dachten eerst dat het een grap was. Toen ze merkten dat het ernst was moest ik zelf maar eens met een bedrijfsplan komen. Met een kosten/batenanalyse. Nou, daar heb ik stevig mijn best op gedaan. Toen het af was keken ze er met grote ogen naar en wilden ze in mijn eigen bedrijf investeren”.

Escaperoom ‘t Huukske
Op zoek naar een geschikte locatie kwam ik in Langenboom bij ’t Huukske terecht. We gingen daar al regelmatig eten, dus het contact was snel gelegd. Men had nog een aantal ruimtes over en ik had mijn plek gevonden. Ik heb nu drie escapekamers. De derde (bijna klaar) is achter, buiten, in een Pipowagen. De ruimtes zijn mooi opgeknapt, met natuurlijk veel hulp van de familie. De kamers zelf en de thema’s heb ik zelf helemaal uitgewerkt. Hartstikke leuk om dat te doen”. Lineke neemt me mee naar “De tand des tijds”. Als ik wat angstig naar de deur die ze dicht doet kijk, stelt ze me met een lach gerust. Deze deur gaat niet op slot. De claustrofobische medemens kan er altijd uit. De bedoeling van deze kamer is, om met behulp van het gezamenlijk oplossen van vraagstukken en puzzels, de verstrooide klokkenmaker helpen bij het vinden van de uitgang”. Ook de tweede kamer ziet er eh.. wat ingewikkeld uit. Lineke: “Dit is de Royalty room. Ook hier blijft de deur waardoor je binnenkomt niet op slot en moet je de andere uitgang vinden”. Ik zie sloten en…. Enfin, komt u zelf maar spelen. Het ziet er raadselachtig aantrekkelijk uit. In de Pipowagen wordt de laatste hand gelegd aan escaperoom Expeditie Java. Een race tegen de klok en de op uitbarsten staande vulkaan. Het is altijd, in elke kamer een race tegen de klok. Je hebt zestig minuten tijd om te ontsnappen.

Escaperoom, feiten en weetjes
Er zijn diverse arrangementen mogelijk bij het bezoek aan de escaperooms van Lineke: “We zijn, op afspraak, geopend op woensdag tot en met maandag. Vanaf 15 euro per persoon zit u lekker “ontspannen” onder de pannen. Ik heb, naast de kamers ook een gezellige centrale ruimte. Er is een arrangement mogelijk met of zonder alcoholische dranken. De koffie is heerlijk. Ideaal voor een leuke, spannende groepsactiviteit. Ik zie ook steeds meer familiedagen die hier gevierd worden. Met voor elk wat wils. Een bezoek aan een kamer duurt een uur. Er hangen camera’s, waardoor ik kan zien of ik ergens een kleine hint kan geven. Het is bedoeld voor 12 jaar en ouder. Als er kinderen beneden die leeftijd met een groep volwassenen meekomen is dat overigens geen bezwaar. Wie, “bevrijd” uit een escaperoom komt, kan hier van alles nog genieten. Het restaurant ’t Huukske ligt aan het eind van de gang. Ik kan lekkere hapjes laten komen. In de zomer is het heerlijk buiten verblijven, in de bosrijke omgeving. In de maanden juni, juli en augustus is er ook een buiten escape. “Het Juttersmuseum”.

Er is rond ’t Huukske voldoende parkeergelegenheid. Voor meer informatie kun je altijd bij Lineke Holtzhuizer terecht. Met het haar kenmerkende enthousiasme in het kwadraat zal ze met groot plezier u alle mogelijkheden vertellen.
Tel. 06-24559776 of 0486-436123. U kunt ook haar site eerst bekijken op www.escaperoomhuukske.nl

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuws


Vacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties