Grave

Zelf je auto wassen in de wasboxen van ACM Carwash Grave

Door Paul Verstegen van Arenalokaal.nl

GRAVE - Vanaf de Bosschebaan N324 in Grave zie je duidelijk USA Cars Grave / Cas van de Mosselaar liggen. Daar kun je sinds begin januari zelf je auto, scooter, camper, caravan of ander voertuig wassen in een van de drie boxen van ACM Carwash. Verder zijn er twee stofzuigers, een mattenklopper en kun je gratis spanning van je banden controleren. De carwash is eenvoudig te bereiken, handig in gebruik en voor een aantrekkelijk tarief is je voertuig weer prachtig schoon.

USA Cars Grave beschikt al ruim twintig jaar over een goed gebruikte wasbox. De eerste lockdown vorig jaar zette eigenaar Cas van de Mosselaar aan het denken. "Ik heb contact gezocht met de gemeente Grave voor de bouw van extra wasboxen", vertelt hij. "Omdat we al een wasbox hebben, konden we de bestaande vergunning uitbreiden in plaats van een nieuwe aanvragen. De gemeente werkte goed mee, waardoor we het hele traject versneld hebben kunnen doorlopen."
Tegen het einde van de zomer krijgt Cas groen licht voor twee extra wasboxen. "We hebben bijna de hele aanleg zelf gedaan, van het grondwerk en de aan- en afvoer van water tot de afwerking en beveiliging", somt hij op. "Alleen de constructie is geplaatst door een bouwbedrijf. Tweede kerstdag waren we voor het eerst operationeel en begin januari zijn we opengegaan. Alles is van roestvrijstaal en gecoat. De verlichting is LED. Hier kunnen we jaren mee vooruit."

Vele voordelen
Omdat je zelf jouw voertuig wast, bepaal jij op welke manier je dat doet. Wil je hem alleen even schoonspoelen? Dat kan. "We maken gebruik van osmose water", legt Cas uit. "Daar zijn alle mineralen uitgehaald. Je auto droogt vlekvrij en zonder kringen op. Het is niet nodig om hem te drogen of met een zeem na te doen. Het is natuurlijk ook mogelijk om je voertuig grondig te wassen met aktiefschuim en de hogedrukspuit. Daarvoor gebruiken we warm water. De druk op de spuit is 85 bar, zodat je alles echt goed schoon kunt krijgen. Tot slot kun je kiezen uit wax of hotwax conservering voor extra bescherming van de lak en een mooie glans."
Volgens Cas biedt het wassen van je voertuig in een zelfwasbox nog vele andere voordelen. "Je hebt zelf de controle", begint hij. "In een wasbeer heb je grote kans op schade en dat risico is voor je eigen rekening. Bij ons kun je coronaproof je voertuig wassen, want je staat in je eigen, overdekte box. Het is een leuke en goede manier om in beweging te komen in deze tijden. Op steeds meer plekken is het verboden om op de openbare weg of je eigen inrit de auto te wassen. Dit heeft te maken met al het vuil dat met het water mee het riool ingaat. Wij vangen alles op in een put en filteren het vieze water. Alle smerigheid wordt eruit gehaald. Dat is veel beter voor het milieu."

Pin en contant
Het gebruik van de vernieuwde wasboxen is eenvoudig. "Je kunt er een muntje ingooien van vijftig eurocent, een euro of twee euro, maar om mee te gaan met de tijd zijn pinbetalingen ook mogelijk", licht Cas toe. "Je bepaalt zelf hoeveel je wil uitgeven. Daar kun je voor een bepaalde tijd gebruikmaken van de verschillende opties die wij bieden. Voor vijf euro kun je jouw hele auto echt makkelijk wassen. Er komt hier ook jeugd om hun scooter af te spuiten. Die betalen een halve euro en gaan met een schone scooter naar huis. Overdag is onze shop geopend. Als je dan iets extra's nodig hebt zoals een spons, zeem of interieurspray dan is dat makkelijk bijgehaald. Verder hebben we twee stofzuigers, een mattenklopper en kun je gratis je bandenspanning controleren."
De twee nieuwe wasboxen zijn overdekt. Ze hebben een hoogte van 3,20 meter. "Je kunt er dus ook eenvoudig je camper, caravan of bestelbus wassen", stelt Cas. "De derde en wat oudere wasbox is nog groter en heeft geen overkapping, waardoor je er ook met een vrachtwagen in kunt. We hebben twee ladders in de shop staan. Tijdens openingstijden kun je die gratis lenen. Een makkelijkere manier om jouw voertuig te wassen is er eigenlijk niet. Hier heb je alles bij de hand voor een grondige poetsbeurt en het is nog betaalbaar ook."

Eenvoudig bereikbaar
ACM Carwash staat voor Autowasserette Cas van de Mosselaar en Marc Hijmans. Deze twee vrienden kennen elkaar al 35 jaar en zijn collega's bij de vrijwillige brandweer in Grave. Je vindt de wasboxen aan De Eek 7 in Grave. Dit is eenvoudig te bereiken vanaf de rotonde op de Bosschebaan met de Hoogveldscheweg. Neem de afslag, ga vervolgens de eerste straat rechts en je rijdt zo naar de wasboxen toe. Je kunt er zeven dagen per week terecht van 6 uur 's ochtends tot middernacht. Voor een paar euro heb je jouw hele auto grondig gewassen.

 

|Doorsturen

Uw reactie


Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties