Grave

Zaterdagmorgen om negen uur?

Door Marsha Laijan van Annora Uitvaartverzorging BV

U kijkt waarschijnlijk niet eens meer op van een uitvaart op een ongebruikelijk tijdstip. Want het is tegenwoordig overal druk, dus ook op begraafplaatsen en in crematoria. Overlijden er dan zoveel mensen meer dan eerst? Nou nee, relatief gezien zelfs minder maar ons land krijgt steeds meer inwoners, waardoor er dus ook meer uitvaarten zijn.

Is de uitvaartbranche ingericht op die toenemende drukte? “Absoluut, het vraagt alleen om ruimere openingstijden van crematoria”, zegt een woordvoerder van de Landelijke Vereniging Crematoria (LVC). “Soms dienen nabestaanden ook bereid te zijn de meest gewilde aanvangstijd, volgens ons tussen 14.00 en 16.00 uur, los te laten als ze echt voorkeur hebben voor een bepaalde dag. Er is vaak wel ruimte op andere tijdstippen. Het alternatief is een of twee dagen later, als de voorkeur uit gaat naar een zeer gewild tijdstip. Dat kan meestal ook, mits het afscheid binnen 36 uur en 6 werkdagen na overlijden plaatsvindt.”

Wat kan wanneer?
Wij proberen waar mogelijk uw wensen waar te maken, ook qua tijdstip van afscheid. Maar soms dienen ook wij uit te wijken naar een andere aanvangstijd. Gelukkig zijn er steeds meer mogelijkheden. Hoewel we in de meeste crematoria al zes dagen per week tussen 9.00 en 17.00 uur terecht kunnen, is een crematie in de avonduren of zelfs op zondag tegenwoordig ook een optie bij enkele crematoria. Ook zijn er meer mogelijkheden als u ervoor kiest de ceremonie elders te doen, bijvoorbeeld in ons uitvaartcentrum of een andere locatie naar keuze. U kunt dan daar afscheid nemen of uw overleden dierbare nog vergezellen naar het crematorium. Bij een kerkelijke uitvaart met begrafenis zijn we afhankelijk van de mogelijkheden binnen de kerk en op de begraafplaats.

Geen zorgen
Het vraagt dus enige afstemming om alles goed te verzorgen, op het moment dat u wenst. Dat doen wij graag voor u, zodat u zich kunt richten op dat wat voor u het belangrijkste is; het afscheid nemen van uw dierbare.

Annora Uitvaartverzorging
Oliestraat 4 | 5361 GN | Grave

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties