Grave

Zaalvoetbal Grave zoekt nieuwe (bestuurs)leden: 'Een mooie sport voor jong en oud'

Door Freddy Klooté

GRAVE - Veel mensen weten of realiseren zich het misschien niet. Grave heeft al ruim 40 jaar een zaalvoetbalcompetitie. Zaalvoetbal wordt in Grave gespeeld vanaf de opening van de sporthal in 1977. Voetballen in de zaal was een nieuwe mogelijkheid en daar wilden vele (veld)voetballers gebruik van maken. Als je over Graafs voetbal op het veld of in de zaal praat, kom je terecht bij Jan Nuijen: "Dat leidde tot een bloeiende vereniging van zo'n 400 leden die met 30 teams in 3 competities speelden. Om de strijd om het Graafse kampioenschap deden in die beginfase vooral GB Selfservice, FC Lé Lourensen (voorheen FC OEK) en FC de Snip (voorheen De Tobbers) van zich spreken. De betrokkenheid en de publieke belangstelling was soms zo groot dat er in de magazijnruimten extra tribunes bijgebouwd werden en in de toen nog kleine kantine met uitzicht op de zaal was het altijd een gezellige boel. Vele Graafse voetballers denken met weemoed terug aan die 'topjaren 80 en 90' in de sporthal aan de Stoofweg".

De huidige voorzitter van ZVG, Jan de Koster trekt, ondanks dat het coronatijd is, aan de bel: "In de loop der jaren is het ledental geleidelijk minder geworden, door de toename in het aantal aangeboden sporten. Maar het spelen van een zaalvoetbalwedstrijd is en blijft leuk en spannend. Elke woensdagavond en soms op zaterdagavond, wordt door diverse teams in twee onderlinge competities gezaalvoetbald. Deelname is laagdrempelig, eenvoudig en goedkoop. Het bestuur organiseert de competitie en als lid van een team ben je verzekerd van het spelen van wedstrijden in competitieverband. Ook gemakkelijk voor jongeren die met een groep vrienden regelmatig een balletje willen trappen en een wedstrijdje willen spelen. En ook niet onbelangrijk: na de wedstrijd een pilsje met elkaar drinken en bijkletsen in de kantine. Je zorgt gewoon dat je voldoende teamgenoten hebt, je verzamelt inschrijfgeld of zoekt een sponsor, je vult een inschrijfformulier in en mailt dit naar ons".

Jan Nuijen heeft ruime ervaring in het spelen in de zaal: "Die bomvolle tribunes krijgen we niet meer terug. Maar het zelf meedoen is leuker dan je misschien wel denkt. Het leeft nog steeds. Ook met 30 man op de tribune. Kom eens kijken en je ziet het enthousiasme van sport beoefenen. Ook bij de teams met 'wat' oudere spelers. Het is een sport voor jong en oud".

Jan de Koster: "Onze vereniging is altijd op zoek naar nieuwe teams om de competities interessant en spannend te houden. Ook teams van buiten Grave zijn welkom. In onze competities speelt zelfs een team uit Renkum. De Graafse zaalvoetbalcompetitie wordt gespeeld in twee poules waardoor teams van gelijk niveau tegen elkaar kunnen spelen. Uiteraard leveren de onderlinge competities kampioenen, een degradant en een promoverend team op. De competities hebben voornamelijk een recreatief karakter, maar een beloning voor sportief succes zorgt altijd voor de broodnodige spanning en emotie. Elk team speelt om de twee weken een wedstrijd. Het zijn ongeveer 15 wedstrijden per seizoen. Verder wordt van je verwacht dat je 2 keer per seizoen deelneemt aan de Algemene Ledenvergadering. Daar kun je meepraten en -beslissen over de wijze waarop wij onze competities organiseren. Ben je géén vergadertijger: géén probleem want de vergaderingen duren niet langer dan een uur".

"Ook zijn wij op zoek naar nieuwe bestuursleden", geeft De Koster aan. "Mensen die het leuk vinden een competitie te organiseren en/of bestuurlijk bezig te zijn en hun netwerk te verruimen. Het bestuur bestaat uit 4 leden waarvan het merendeel een ruime ervaring heeft met het organiseren van een zaalvoetbalcompetitie. Wij vergaderen 4 maal per jaar. Belangstelling om met een team deel te nemen aan de competitie van ZVG? Mail voor informatie naar competitieleider Anton de Wit: a.dewit@zvvdewit.nl of atjdewit@hotmail.com". Liever een bestuursfunctie vervullen? Informeer bij voorzitter Jan de Koster via j.de.koster@hetnet.nl

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Meest gelezen

Laatste reacties