Grave

Woningen Mooiland aan Oliestraat Grave maken plaats voor nieuwbouw

Door Paul Verstegen van Arenalokaal.nl

GRAVE - Op de hoek van de Oliestraat en de Maaskade in Grave ligt een appartementencomplex van woningcorporatie Mooiland. Het pand gaat plaats maken voor de nieuwbouw van 41 huurappartementen. Een prachtige locatie in het centrum van Grave en gelegen aan de Maas. Mooiland werkt de plannen samen met de gemeente en architect verder uit en wil in 2020 starten met de werkzaamheden.

De afgelopen periode is er hard gewerkt aan een plan voor de herbestemming van het complex aan de Oliestraat. “Het huidige pand heeft voor ons onvoldoende toekomstwaarde, bijvoorbeeld op het gebied van duurzaamheid en ruimte,” legt Maurice van Nistelrooij, projectontwikkelaar bij Mooiland, uit. “Het complex is al lange tijd onderwerp van discussie. Eerdere plannen bleken niet haalbaar. Daarom zijn we nu blij en trots dat er na zo’n lange tijd een plan ligt wat zowel door Mooiland als door de gemeente wordt omarmd. Het is fijn dat we op deze prachtige locatie in de toekomst weer een prettige en duurzame woning kunnen bieden aan onze huurders.”
“Het is geweldig dat we het plan verder gaan uitwerken. Het is in de huidige markt van bouwkosten wel nog een uitdaging om dit binnen de kaders te doen” zegt Bart Kivits, directeur Vastgoed bij Mooiland. Hij is dankbaar voor de constructieve samenwerking met de gemeente Grave. “De afspraken met de gemeente worden nu verder uitgewerkt. Omdat wij beiden vanuit dezelfde intenties handelen hebben wij hier het volste vertrouwen in.”

Huidige bewoners
De ontwikkelingen betekenen ook dat de huidige bewoners het complex moeten verlaten. Mooiland gaat in gesprek met haar huurders en helpt hen aan vervangende woonruimte. De bewoners die huren via leegstandsbeheer, worden op de hoogte gehouden door AdHoc.

Informatie
Later dit jaar organiseert Mooiland een informatiebijeenkomst voor bewoners en direct omwonenden. Het plan wordt daarin uitgebreid toegelicht. In een later stadium worden de plannen ook gedeeld met overige geïnteresseerden. Mensen die interesse hebben in een huurappartement in de nieuwbouw, kunnen een formulier invullen op de projectenpagina van de website van Mooiland. Zij worden daarna op de hoogte gehouden over het project.

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties