Grave

Wisseling van de wacht bij Wereldwinkel Grave

Door Annet van 't Geloof

GRAVE - Vorige week tijdens de vrijwilligersbijeenkomst heeft de Wereldwinkel Grave afscheid genomen van voorzitter Sjaak Ots en pr-medewerkster Thea Winnemuller. 

Sjaak Ots en Thea Winnemuller.

Sjaak verhuisde onlangs naar de Achterhoek en kon daardoor zijn voorzitterschap niet meer uitvoeren. Ondanks dat hij maar een jaar de voorzittershamer hanteerde, heeft hij belangrijke besluiten 'afgehamerd' en daarvoor is de Wereldwinkel hem zeer erkentelijk. Thea stopt na 8,5 jaar haar pr-activiteiten. Al die jaren heeft ze zich enorm ingezet en voerde ze met verve haar pr-taken voor de wereldwinkel uit en verrichtte ze achter de schermen veel werk. Als dank was er voor beiden een mooie bos bloemen en een fijne bon.

De nieuwe voorzitter Wilko van der Meer heeft de hamer reeds in zijn bezit en timmert voor de wereldwinkel al flink aan de weg. Wilko is geen onbekende in Grave. Samen met zijn vrouw is hij onder meer betrokken bij de Fahari-stichting, een initiatief vanuit Grave waardoor 80 (wees)kinderen in Kenia een toekomst kan worden geboden door onderwijs en onderdak te bieden. Wilko draagt de wereldwinkel en de fairtradegedachte een warm hart toe en hoopt in Grave een merkbare bijdrage te kunnen leveren aan een toekomst die rechtvaardiger, menselijker en planeet- en diervriendelijker is. Hij wil zijn bijdrage versterken met een actieve rol in de Wereldwinkel Grave-organisatie als voorzitter.

Annet van 't Geloof wil zich op haar beurt als pr-medewerkster inzetten voor de Wereldwinkel en uitdragen waar al de vrijwilligers voor staan: fairtrade. "Producten verkopen die gemaakt zijn met respect voor mens en milieu. Sinds vijf jaar ben ik, half wonend in Friesland en Grave, als vrijwilligster actief bij de bieb in Grave en ben ik steeds meer pr-taken voor de bibliotheek gaan uitvoeren. Zo ontstond het contact met de Wereldwinkel toen er presentaties van de Wereldwinkel in onze vitrines gemaakt werden en daar persberichten voor kwamen. Ik heb er vertrouwen in dat ik mijn steentje op een positieve wijze kan bijdragen."

 

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties