Grave

Lamin Barrow heeft het bij GVV’57 naar zijn zin

'Wij gaan leuk voetbal spelen'

Door Freddy Klooté

De 33-jarige Lamin Barrow is geboren en getogen in Gambia. Een vrolijke, goedlachse man. On-Nederlands beleefd. Spreekt de taal al goed, al vindt hij zelf van niet. Een man met een voetbalhart: “Op mijn vierde voetbalde ik al. Op straat. Verenigingen zoals in Nederland waren er niet. Dus heb ik alles zelf geleerd. Toen ik negen was ging ik naar mijn eerste club. Dat ging best goed en op mijn veertiende speelde ik mijn eerste wedstrijd in de tweede divisie. Hahaha, mijn shirt was toen veel te groot. Drie jaar heb ik bij dat team gespeeld. Toen kwam ik bij het Immigration Department te werken. Opleiding en douanewerk gedaan. Onze baas wilde met zijn douaniers een club beginnen. En dat gebeurde. We moesten wel onderaan beginnen. Daarna ben ik beroepsvoetballer geworden bij de Interior FC, de club van mijn werk. We speelden in de derde divisie en promoveerden naar de tweede. Toen was het even goed met het voetbal. Ik ontmoette mijn latere vrouw. Ze kwam uit Cuijk. En we verhuisden in 2015 naar Nederland. Naar Brabant. Naar Cuijk. Het was moeilijk. Vooral met de taal. Voetballen was er nog niet bij. Via de vader van een vriend, Paul van de Boomen, kwam ik in contact met GVV’57, waar ik in 2016 als voetballer weer ben begonnen”.

“Het was geweldig toen ik bij GVV kwam. Ik voelde me er meteen thuis. Iets wat ik nooit meer zal vergeten was mijn eerste wedstrijd. Toen ik samen met de jongens op het veld stond, werd via de geluidsinstallatie het volkslied van Gambia gespeeld. Dat was heel emotioneel. Ik voelde dat ik er thuiskwam. Zo mooi was dat. Die wedstrijd eindigde in 2-2. Ik begon op de bank en mocht in de tweede helft invallen. Maar ik had helemaal geen conditie meer. Dus ben ik aan de slag gegaan om dat te verbeteren. Naast de trainingen met het team heb ik zelf ook alleen aan mijn conditie gewerkt. Ik wilde alles geven. Omdat ik me bij GVV zo thuisvoelde. Voor de jongens. Maar ook voor mezelf want ik wilde graag in het eerste spelen. Ik kan eigenlijk op elke positie spelen. Achterin, als spits en op de nummer 10. Elk seizoen werd het beter. En nu, komend seizoen sta ik in de basis. In de spits. GVV speelt in de vijfde klasse. In de beker hebben we al tegen twee clubs die een klasse hoger spelen gespeeld. En allebei de wedstrijden gewonnen. Ik hoorde van iemand dat dit voor het eerst in vijftien jaar is, dat we in de volgende ronde van de beker spelen. Ik speel met veel jonge spelers en ik breng mijn ervaring mee. De conditie is weer goed. Ik heb een goed contact met de jongens. Ik heb ook wel contacten met andere clubs gehad, maar ik wil hier spelen. Bij GVV’57. Ik heb ook een leuk contact met de supporters. Met het bestuur. Ik heb echt het gevoel dat ik helemaal bij GVV hoor. Iedereen is aardig tegen me. Mijn grootste supporter is mijn vrouw”. Lamin schiet keihard in de lach.

Seizoen 2018/2019
“Voor de competitie die komt zijn we bezig een nieuw systeem op te bouwen. De jongens hebben heel veel motivatie. Ik heb in het begin in Grave nog samengespeeld met onze trainer Ashley Bonnikhorst. Nu is hij mijn coach. Ik kan heel goed met hem opschieten. Een leuke man is het. Mijn techniek is heel goed. Maar als het nodig is, kan ik ook heel hard zijn. Dat ligt ook wel aan de tegenstander. Toch heb ik nog maar één rode kaart gekregen. Ik kan goed acties maken. Scoren met het hoofd. Ik ben rechtsbenig en schieten gaat ook best. Ik heb vorig seizoen 16 keer gescoord. Het samenspel met de jonge jongens gaat goed. Ik ben een sociaal iemand die anderen wil helpen. En dat kan ik met mijn jonge medespelers. En die jongens vinden het ook leuk om advies te krijgen. De kansen voor GVV’57 komend seizoen? Als het lukt met ons systeem dan hoop ik dat we gaan promoveren. We gaan in ieder geval leuk voetbal spelen”.

Lamin Barrow werkt en studeert in de Logistiek. Naast het voetbal is hij ook serieus bezig met zijn maatschappelijke carrière. Maar, wat voetbal betreft, voelt hij zich dolgelukkig bij GVV’57.

 

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties