Grave

Wethouders testen gezonde pindakaas met leerlingen Merletcollege

Door Sergio Boutkan van Arenalokaal.nl

GRAVE - In het kader van het thema ‘Gezonde School’ namen alle tweedeklassers van het Merletcollege Grave dinsdag 5 november deel aan het Nationaal Schoolontbijt. De wethouder Ben Peters en Rick Joosten sloten aan bij de leerlingen en prikten een vorkje mee. Tijdens het eten spraken zij met de leerlingen over gezonde voeding en ontbijtgewoonten. (foto: Paul Linssen)

De aula van de school was omgetoverd tot ontbijtzaal. Op de tafels lagen alleen gezonde producten, zoals volkoren brood, magere kaas (30+) en halfvolle melk. Nadat de leerlingen waren toegesproken door hun directeur en wethouder Ben Peters werd het ontbijt geopend.

Het Merletcollege Grave wil graag het vignet ‘Gezonde School – Voeding’ toegekend krijgen. Daartoe worden allerlei activiteiten georganiseerd die passen binnen de vier pijlers van de Gezonde School: educatie, signalering, schoolomgeving en beleid.
Het Nationaal Schoolontbijt sluit hier mooi bij aan. Tijdens de biologielessen van Antoinet van Berkel leerden de tweedeklassers van alles over het thema 'voeding en vertering'. Bij het ontbijt werd het geleerde in de praktijk getest: is dat eigenlijk wel lekker, gezond ontbijten? Daar werd verschillend over gedacht. De pindakaas viel, na de tuinkers, het minst in de smaak bij leerlingen, docenten en wethouders. En ontbijtgranen zonder suiker zijn voor de meesten ook wel even wennen… Er waren echter ook leerlingen die alle gezonde producten met smaak naar binnen werkten.
Na afloop moesten de tweedeklassers een evaluatie invullen: welke theorie van de biologielessen zag ik terug bij dit ontbijt? En wat ga ik thuis voortaan anders doen, nu ik weet wat gezond en ongezond is?

"Uit een enquête blijkt dat bijna alle tieners in de gemeente Grave elke ochtend ontbijten. Dat is een heel goede start van de dag", stelt Ineke van der Meijden, directeur van het Merletcollege Grave. "Wellicht dat het geleerde bijdraagt aan (nog) gezondere ontbijtgewoonten. Maar dat dit Schoolontbijt geen fans van gezonde pindakaas heeft opgeleverd, dat is wel zeker!" 

|Doorsturen

Louis Sparidans

2019-11-19 12:39:53

Twee vrolijke wethouders op dinsdagochtend 5 november. Terwijl ze er eigenlijk voorstonden om 's avonds forse bezuinigingen op de begroting 2020 te gaan verdedigen. Ook op schoolbibliotheken, zij het dat het zover niet kwam. Hun partijen 'vochten' vooral langdurig om Grave zelfstandig te kunnen houden, in plaats van te fuseren.

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties