Grave

Statushouders tekenen participatieverklaring

Wethouder Anja Henisch heet nieuwe Graafse burgers van harte welkom

Door Paul Verstegen van Arenalokaal.nl

GRAVE - Zeventien nieuwe inwoners tekenden maandag 4 februari in het stadhuis in Grave de participatieverklaring. Hiermee verklaarden zij op de hoogte te zijn van de Nederlandse democratie en haar kernwaarden en deze te respecteren. Wethouder Anja Henisch heette hen namens de Graafse burgers van harte welkom in de gemeente.

De inburgeraars van Grave.

De statushouders volgden voorafgaand aan de tekenceremonie workshops van Sociom. Daarin werden de belangrijkste Nederlandse kernwaarden zoals vrijheid, gelijkwaardigheid, solidariteit en participatie en de daarbij behorende normen en waarden behandeld.

Tips van Anwar
Na het onderteken van de participatie verklaring gaf gastspreker Anwar Manlasadoon aan de statushouders, hun familie en kennissen, een lezing over zijn ervaringen als inburgeraar. Manlasadoon is bekend van zijn columns 'Anwar burgert in' in dagblad De Gelderlander. Hij helpt zijn nieuwe stadsgenoten graag op weg en adviseert hen veel contact te zoeken met Nederlanders, ook als je de taal nog niet goed spreekt. Dit kan door naar plekken te gaan waar veel Nederlands komen. "Je hoeft je nergens voor te schamen", geeft hij aan. Voor Anwar was Rozet in Arnhem de juiste plek. "Daar zijn altijd mensen die lezen, leren en je willen helpen met de taal. Durf ook met hen te praten" Laatste tips: "lees veel, want dan onthoud je het veel beter" en "nee heb je, ja kun je krijgen". Volgens Anwar komt het altijd goed.

Kennismaking
Voorafgaand aan de ceremonie kregen leden van clubs, verenigingen en maatschappelijke organisaties de kans om kennis te maken met de nieuwe inwoners. Onder meer Basketball Vereniging Grave, IVN Grave, Het Ambachtscentrum, de loopsportvereniging en tafeltennisvereniging DNW maakten hier gebruik van.

 

Anwar spreekt de nieuwe inwoners toe.

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties