Grave

Werkzaamheden John S. Thompsonbrug Grave verlopen voorspoedig

Door Sergio Boutkan van Arenalokaal.nl

GRAVE - Rijkswaterstaat startte in het weekend van 22 en 23 augustus met het schilderwerk aan de bovenbouw van de John S. Thompsonbrug bij Grave. Tijdens de werkzaamheden is een zogenoemde slim fit coat bevestigd om de brug. Via deze constructie kan de brug worden geconserveerd terwijl verkeer (tot 10 ton) gewoon gebruik kan blijven maken van de brug. Het plaatsen verliep zo voorspoedig dat de geplande sluiting van zondagnacht niet nodig was. (foto's: Rijkswaterstaat)

Het schilderen van de bovenbouw gebeurt in een constructie die om het betreffende brugdeel wordt geplaatst. Zo worden de 9 brugdelen de komende twee jaar één-voor-één geverfd.
Nu de slim fit coat over de bovenbouw geplaatst is, is de brug weer toegankelijk voor verkeer tot 10 ton. Het verkeer kan namelijk onder de slim-fit-coat doorrijden. Er geldt wel een aangepaste snelheid van 50 kilometer per uur. 

Onderhoudswerkzaamheden tot eind 2022
Tot en met 2022 schildert het Gelders Staalstraal- en schildersbedrijf (GSB) in opdracht van Rijkswaterstaat op deze manier de bovenbouw van de brug. Steeds als een brugdeel geverfd is, is een nachtafsluiting nodig om de slim-fit-coat van dit brugdeel te halen en over het volgende brugdeel te plaatsen. Het schilderen van elk brugdeel duurt steeds zo’n 3 maanden. Als het schilderwerk in 2022 klaar is, zijn de typerende regenboogkleuren van het rijksmonument, die nu zijn vervaagd, weer in ere hersteld. Naast het schilderen van de bovenbouw, vervangt GSB in 2022 ook de slijtlaag van het wegdek en het fietspad van de brug.

Meer informatie over de werkzaamheden aan de John S. Thompsonbrug is te vinden op www.rijkswaterstaat.nl/water/projectenoverzicht/maas-onderhoud-john-s-thompsonbrug-grave/index.aspx. Hier kunnen geïnteresseerden zich ook abonneren op een digitale nieuwsbrief, waarmee je op de hoogte blijft van de laatste ontwikkelingen.

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties