Grave

Wensenservice in coronatijd door Welzijn Ouderen Grave

Wensen voor ouderen gaan in vervulling

Door Sergio Boutkan van Arenalokaal.nl

GRAVE - In de afgelopen tijd werd via Arena Lokaal, 0486TV en het netwerk aan vrijwilligers van Welzijn Ouderen Grave (WOG) een oproep verspreid om wensen in te leveren voor ouderen die in deze coronatijd een steuntje in de rug verdienen. De actie met als titel ‘Mijn wens is…’ leverde meer dan 40 reacties op. Het bestuur van WOG nam daarop het besluit om alle wensen te realiseren.

WOG-voorzitter Roland Eijbersen blikt tevreden terug op de speciale wensenactie in coronatijd. “We hebben hele uiteenlopende wensen binnengekregen. Van een bloemetje tot een gezellig samenzijn. Als vrijwilligers en bestuur viel het ons op hoe eenzaam ouderen de coronatijd hebben moeten doormaken. Ja, er wordt wel een keer gebeld, maar ouderen willen gewoon een gezicht zien en graag bezoek ontvangen. Maar dat kon door corona niet. Ik ben ook dankbaar voor alle inzet van vrijwilligers en Graafse ondernemers die deze actie hebben gesteund.”

De stichting Welzijn Ouderen Grave werkte bij de wensenactie samen met 0486TV. Een klein aantal wensen is gefilmd. Karin en Stan Verhaak traden op als presentatorenduo. Inmiddels staat de eerste aflevering live op de Facebookpagina van 0486TV. Roland: “We wilden eigenlijk een soort lokale variant maken van ‘All you need is love’ en ‘Hart in actie’. Met Karin en Stan Verhaak hebben we toch een mooi duo als Wendy van Dijk en Robert ten Brink gevonden. Zij gaan met humor en respect het gesprek aan. De ouderen reageren blij verrast.”

In een van de afleveringen die nog uitgezonden moet worden, wordt mevrouw Poos uit Gassel verrast. De Gasselse Hofkapel De Notenbalkers bracht een heuse serenade aan haar voor haar woning (foto). Tevens ontving mevrouw Poos een mooie bos bloemen en een lunchbon om met haar dochter te gaan eten.


Welzijn Ouderen Grave zet zich in voor het welzijn van thuiswonende ouderen in de kerkdorpen en Grave. De lokale stichting organiseert hiervoor activiteiten en bijeenkomsten. Meer informatie is te vinden via www.welzijnouderengrave.nl

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties