Grave

Motiemarkt gemeenteraad Grave op 25 september

Welke ideeën komen tot leven voor de gemeente Grave?

Door Sergio Boutkan van Arenalokaal.nl

GRAVE - Op 25 september houdt de gemeenteraad van Grave voor de eerste keer een motiemarkt. Maar liefst 12 ideeën (mogelijk 13) hebben inwoners (van jong tot oud) ingediend om de gemeente nóg beter, aantrekkelijker, veiliger of socialer te maken. Iedereen is welkom om de motiemarkt te bezoeken. Aanvang van de motiemarkt in de hal van het stadhuis is om 19.30 uur. 

De gemeenteraad heeft een bedrag van 10.000 euro ter beschikking gesteld voor goede ideeën. Tijdens de motiemarkt presenteren inwoners en organisaties hun ideeën aan de politiek. De raads- en commissieleden bezoeken de diverse marktkramen en gaan in gesprek. Spreekt een idee aan, dan kunnen politieke partijen dit idee adopteren. Samen met de initiatiefnemer(s) stellen ze dan in aanloop naar de raadsvergadering op 5 november een motie of amendement op die de politieke partij(-en) vervolgens indient. De gehele raad neemt vervolgens over het idee een besluit.

Om 19.30 uur opent de burgemeester de motiemarkt. Daarna worden de 12 ideeën kort gepresenteerd. Vervolgens vindt gedurende een uur de motiemarkt plaats. Na een pauze maakt de burgemeester bekend welke ideeën geadopteerd zijn en legt hij het vervolg uit. De motiemarkt is rond 21.30 uur afgelopen.

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties