Grave

Uit te voeren tijdens wandel- of fietstocht

Wekelijkse challenge voor Brabanders met beperking of aandoening

Door Paul Verstegen van Arenalokaal.nl

REGIO - Regelmatig bewegen is gezond. Ook in de zomermaanden is het belangrijk om in beweging te blijven. Uniek Sporten Brabant en Uniek Sporten Noordoost-Brabant houden komende zomer wekelijks challenges. Hiermee willen zij mensen met een beperking of chronische aandoening stimuleren om in beweging te blijven én het bewegen leuker maken. De challenges zijn uit te voeren tijdens een wandel- of fietstocht en deelnemers maken iedere week kans op leuke prijzen.

Mayke Muller kreeg de diagnose MS en is toen gaan wandelen.

Van 26 juli tot en met 13 september staat er iedere maandag een nieuwe challenge op www.unieksportenbrabant.nl. De challenges zijn laagdrempelig en kunnen uitgevoerd worden tijdens een wandel- of fietstocht. Denk bijvoorbeeld aan ‘Maak een foto van je eerste wandeling’, ‘Spot een dier tijdens je wandeling of fietstocht’ of ‘Deel jouw tip om wandelen of fietsen nog leuker te maken'. Iedere week worden er prijzen verloot onder de deelnemers.

Gezonde leefstijl
Tijdens de zomermaanden zijn veel verenigingen gesloten. Toch is het belangrijk om ook dan in beweging te blijven. Wandelen of fietsen is dan een goed alternatief. Regelmatig wandelen of fietsen is goed voor hart- en bloedvaten, het verhoogt de weerstand en het draagt bij aan een goed humeur en een gezonde leefstijl. En een gezonde leefstijl is enorm belangrijk, zoals het afgelopen jaar ook wel is gebleken. Bovendien is zowel wandelen als fietsen laagdrempelig en kun je het overal en op je eigen niveau doen. De challenges zorgen voor een extra stimulans om iedere week te gaan wandelen of fietsen.

Gratis beweegadvies
Uniek Sporten Noordoost-Brabant is één van de zeven sportloketten van Uniek Sporten Brabant. De beweegcoaches van Uniek Sporten Noordoost-Brabant bieden het hele jaar door gratis hulp aan mensen met een beperking of aandoening bij het vinden van een passende sport of beweegvorm. Op www.unieksportenbrabant.nl staan de contactgegevens van alle beweegcoaches. Voor Grave is dat Bart Schmeits (06-12593178 / bart@doejemee.nu), voor Landerd is dat Anne van Melis (06-41759616 / a.v.melis@ssnb.nl) en voor Oss is dat Suze de Jong (0412-631039 / info@sport-expertise-centrum.nl). De lokale uitvoeringsorganisaties Sport Expertise Centrum, GUUS beweegt je, Landerd SpoRtZO, Doe je mee en Ons Welzijn zijn betrokken bij de uitvoering van activiteiten van Uniek Sporten Noordoost-Brabant.

|Doorsturen

Uw reactie


Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties