Grave

Weer dat weer - Column Kenneth Steijvers

Door Kenneth Steijvers

“Tjonge, wat een weertje vorige week hè mam?” “Nou meid dat kan je wel stellen. En koud ook. Met die wind erbij. Tjemig zeg.” “Ja, maar het is echt zo’n snijdende wind, daar is haast niet tegen te kleden” “Inderdaad meid, het was zo’n weer om lekker thuis voor de kachel te zitten, met een kopje warme chocolademelk.”

“Maar waarom hebben we het zo vaak over het weer? Elke keer als we elkaar zien, dan zie ik de bui al hangen.” “Maar kindje toch, hier in Nederland is het weer telkens anders, de ene keer vriest ‘t dat het kraakt en andere keer regent het pijpenstelen. Soms krijg je alle seizoenen in 1 dag, zodat je totaal niet weet welke kleren je aan moet trekken. Ze moeten eigenlijk waterdichte, isolerende en luchtdoorlatende kleren uitvinden speciaal voor Nederland.”
“Nou daar ben ik het niet mee eens mam, in Nederland is het eigenlijk het hele jaar lang herfst. De rest van het jaar is het gewoon een sappige bende. Dat lijkt mij toch niets nieuws onder de zon.”
“Nou, kijk maar eens naar de weersvoorspellingen op internet, die sites slaan elke dag op tilt omdat iedereen constant er op zit te klikken. Mensen staan gewoon buiten op hun telefoontjes te kijken wat voor weer het is. Ze doen niet eens de moeite om even omhoog te kijken! Bizar toch.”
“Inderdaad, en die weervrouwen op tv waaien ook met alle winden mee. Die kijken ook gewoon op weeronline en als ze het verkeerd hebben, krijgen ze de wind van voren.”
“Tja, hoge bomen vangen veel wind, van mij mogen ze wat vaker in het zonnetje gezet worden”. Maar mam, moet jij nog naar buiten? Het gaat net regenen.”
“Jazeker, het was ochtend rood hè, dus water in de sloot. Ik moet dadelijk op de fiets naar de stad. Maar de meeste druppels vallen er langs toch? En wat nu gevallen is, valt straks niet meer.”
“Ik zou binnen blijven mam, en een keer mijn advies niet in de wind slaan.
“Het schijnt straks weer droger te worden. Na regen komt zonneschijn, zeggen ze wel eens. Nou, zullen in elk geval afspreken dat we de volgende keer minder over het weer gaan hebben? Het ging vandaag echt van de regen in de drup.”
“Afgesproken, tot ziens weer!”

Kenneth Steijvers

 

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties