Grave

Nieuwe website zorgverleners Grave

'We willen vindbaar zijn'

Door Freddy Klooté

GRAVE - Al enkele jaren is een aantal zorgverleners bezig om samen hun vindbaarheid in de gemeente Grave te vergroten. Om de muren van concurrentie te doorbreken ten faveure van patiënten zie zorg nodig hebben en die zorg ook makkelijk moeten kunnen vinden. “Het was een droom van ons”, vertelt Niels van Lier van Fysio Bardoel & van Lier, “dat zorgverleners elkaar wisten te vinden. Elkaar kenden. Om zo aan hun patiënten/cliënten de juiste adviezen te kunnen geven voor een eventuele verdere behandeling”. In 2017 mocht ik een aantal zorgverleners spreken over hun plannen. Ad van Boxmeer, algemeen manager van Catharinahof was er bij, net als Maikel Bardoel en Niels van Lier van het hierboven genoemde fysiotherapiebedrijf. Ook logopediste Iris Holzhuizer van Spreeknet was er. Karin Walraven van de Huisartsengroep Grave was van de partij. Namens de gemeente Grave was wethouder Anja Henisch aangeschoven. De bedoeling was duidelijk en zuiver. Zorgondernemers, gemeente Grave en Graveon wilden meer duidelijkheid creëren in het Graafse zorglandschap. Een uitgebreid landschap met vele takken. Grave is immers niet voor niets een Bastion van Zorg. (foto: Veerle Koninkx)

Omdat alle neuzen dezelfde kant op stonden, richting patiënt, werd een Zorgplatform opgericht. Met de bedoeling om samen te werken en daardoor een maximale zorg voor cliënten en patiënten te garanderen. Er werd voor de zorgverleners een zorgcafé georganiseerd, met de bedoeling elkaar te ontmoeten. Elkaar beter te leren kennen. Dat was een succes. Graveon verleende alle mogelijke hulp. Ook de gemeente stapte met volle overtuiging in. Het zorgdomein was inmiddels over drie wethouders verdeeld en het enthousiasme voor intensieve samenwerking was groot.

“Ook de gemeente moet weten wat er allemaal aan zorg voorhanden is, zodat wij cliënten zorgvuldig kunnen adviseren en doorverwijzen”, zei wethouder Anja Henisch. Er werd gesproken over de verandering van het ziekte- naar het gezondheidsdenken. Niet meer vragen “Wat is er mogelijk binnen het huidige systeem”, maar “Wat hebben mensen nodig en hoe kunnen we dat mogelijk maken?” Het zorgplatform organiseerde ontmoetingen met Graveon en gemeente. Het vertrouwen groeide. Het werd tijd om ook voor de burger een informatiepunt te maken, waarop eenieder meteen terecht kan. Het idee van een gezamenlijke website was geboren. Bij het verschijnen van deze krant kan iedereen hem raadplegen. Is het dan klaar met de voorbereidingen? Nee.

Website Zorgondernemers Grave
We zijn inmiddels aanbeland in januari 2019. Ten huize van Monique de Wit, eigenaar van Fysiotherapie De Hampoort zijn ook collega Niels van Lier en websitebouwer met grote ervaring Christan Leenders aanwezig. Met de aankondiging van de volgende stap. De presentatie van de webstite van de Zorgondernemers Grave. Maar ook met vragen. Monique: “De insteek is inmiddels bekend. Zorgverleners moeten elkaar makkelijk kunnen vinden. Je moet in een paar klikken alle gegevens van een collega-zorgverlener aan een patiënt/cliënt kunnen doorgeven. Maar er is meer. Met het voor iedereen toegankelijk maken van de site, en deze site vast te koppelen aan de gemeentesite, maken we het voor iedereen in Grave en daarbuiten mogelijk, om te laten zien wat er allemaal aan zorg voorhanden is in Grave. Dat vraagt om nauwkeurigheid. Die kan Christan ons leveren. Maar het vraagt ook om volledigheid. En daar mankeert het nog aan”.
Niels vult aan: “Er zijn nog steeds zorgondernemers die zich nog niet hebben aangemeld om met hun gegevens op onze site te staan. Zelfs ondernemers die wel al bij de zorgcafés aanwezig zijn geweest. Daarom doe ik namens de commissie van Zorgverleners, de gemeente Grave en Graveon, een oproep om je aan te melden. Of je nu een éénpitter of een groot bedrijf bent, dat maakt niet uit. We willen graag een volledig beeld kunnen aanbieden. Dus, wie zich nog niet heeft aangemeld, vragen wij om dat zo snel mogelijk te doen”.

Christan Leenders uit Escharen, webdesigner, staat garant voor de bouw van de site. Voor de duidelijkheid. Aan hem is dat, met zijn grote ervaring wel toevertrouwd. “Je kunt alle gegevens van je bedrijf op de site kwijt. We willen zichtbaar zijn. En daar hoort nauwkeurigheid en volledigheid bij”.
Het gezelschap is blij. Monique: “Ja, blij dat het idee door Anja Henisch weer vlot getrokken is en door collega-wethouder Rick Joosten ten volle ondersteund wordt”.

“Blij dat Graveon zich over ons heeft ontfermd en we straks als een aparte poot onder de paraplu van Graveon mogen hangen. Een doorklik op de gemeentesite brengt ons nog dichter bij de mensen die zorg nodig hebben. En daar draait alles om”, besluit Niels.

Website: www.zorgplatformgrave.nl

anmelden voor de website: aanmelden@zorgplatformgrave.nl 

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties