Grave

Onder meer waterweetjeswandeling door Grave

Waterschap Aa en Maas lanceert Waterbazen-wandelingen

Door Paul Verstegen van Arenalokaal.nl

GRAVE - Wandelen is op dit moment erg populair. Met de Waterbazen-wandelingen brengen de waterschappen wat extra afwisseling. Onderweg ontdek je nieuwe plekken en leer je wat je zelf kunt doen voor schoon en voldoende water. Met een gratis Doe & ontdek-gids kan jong en oud aan de slag met opdrachten en waterweetjes. Check de waterkwaliteit, leer kijken als een dijkwachter en spot tegeltuinen, regentonnen of wadi’s.

De Waterbazen-wandelingen zijn onderdeel van een landelijke campagne waar waterschap Aa en Maas bij aansluit. "Met deze campagne willen we zoveel mogelijk mensen betrekken bij ons werk.", vertelt dijkgraaf Mario Jacobs. "Daarnaast prikkelen we hen om bewuster om te gaan met water. We geven tips en delen waterweetjes, zodat mensen leren hoe ze zelf kunnen bijdragen aan schoon en voldoende water."

Met kleine aanpassingen in en om het huis is er al veel te bereiken. Zoals hoosbuien opvangen met een regenton, de auto een duurzame wasbeurt geven in de wasstraat of zwerfvuil rapen langs de waterkant.

Waterweetjes
Om mee te doen met de Waterbazen-wandelingen, kies je zelf waar de wandeling heen gaat: op de dijk, in de natuur of in de stad. De opdrachten zijn niet gebonden aan een specifieke plek of route. Als tip heeft waterschap Aa en Maas een aantal waterweetjeswandelingen met leuke routes door Grave, Heusden, Someren en Landhorst.

Doe & ontdek-gids
De Doe & ontdek-gids van de Waterbazen-wandelingen is gratis te downloaden en speciaal geschikt voor op je mobiele telefoon. Als je meedoet kun je een leuke prijs winnen door een foto te maken tijdens de wandeling en die te posten op social media. Gebruik daarbij #ikbeneenwaterbaas en zorg ervoor dat je Aa en Maas tagt (@aaenmaas) zodat ze jouw foto kunnen zien.

|Doorsturen

Uw reactie


Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties