Grave

Wat als je meer dan zes gasten wil ontvangen bij een afscheid in huiselijke kring?

Door Marsha Laijan van Annora Uitvaartverzorging BV

Je ziet het waarschijnlijk ook als je de familieberichten leest in de krant; heel veel uitvaarten vinden nog altijd plaats in besloten kring. Logisch, denk je wellicht, gezien de beperkende maatregelen. Maar er zijn inmiddels zeker weer mogelijkheden voor een groter afscheid, mits de ruimte zich daarvoor leent.

In besloten kring
Steeds meer professionals in de uitvaartzorg zijn het er over eens dat er een nieuwe vorm van afscheid is ontstaan. Kleiner, intenser, huiselijker. Met de focus op het afscheid en niet op alles eromheen. Niet meer strak geregisseerd maar gewoon samen zijn, rondom de overleden dierbare, in besloten kring. We hebben de afgelopen maanden vaak gezien dat nabestaanden achteraf zeer dankbaar waren dat ze op deze manier afscheid hebben kunnen nemen. Zo intiem en ontspannen.

Techniek
Daarnaast zijn er natuurlijk ook nabestaanden die wel de onbeperkte mogelijkheden van vroeger missen. Zij vinden het erg dat ze een aantal mensen niet kunnen uitnodigen omdat dat niet past binnen de anderhalve meter en vaste zitplaats regels van nu. Om dan toch meer mensen te kunnen bereiken, zijn de technische hulpmiddelen zoals livestreaming (uitzending via internet) een uitkomst. Dit fenomeen is inmiddels zo vertrouwd, dat we verwachten dat hiervoor ook in de toekomst steeds vaker zal worden gekozen als aanvulling op het afscheid. Zo kan je dus kiezen voor een klein en intiem afscheid, dat toch kan worden gevolgd door iedereen die zich hierbij betrokken voelt.

Huiselijk
De laatste maanden werd er ook steeds vaker gekozen voor een afscheid thuis. Gewoon in de tuin of woonkamer met de familie. Door de recente adviezen van het ministerie worden de mogelijkheden hierin helaas ook beperkt. Er geldt nu immers het dringende advies om maximaal zes gasten thuis te ontvangen. Indien je familie dit aantal overschrijdt en je toch kiest voor een huiselijk afscheid, denk dan eens aan een ruimte in een van onze uitvaartcentra. Deze zijn erop ingericht om het intieme thuisgevoel zo goed mogelijk te benaderen en bieden de ruimte om meer dan zes mensen te ontvangen, binnen de anderhalve meter en vaste zitplaats regels.

Een kopje koffie
Ook voor een kopje koffie/thee of een samenzijn met een broodje of andere consumpties na de uitvaart ben je welkom in een van onze uitvaartcentra. Wij vertellen je graag over de mogelijkheden.

Annora Uitvaartverzorging
Oliestraat 4 | 5361 GN | Grave
www.annorauitvaartverzorging.nl 

|Doorsturen

Uw reactie


Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties