Grave

Warm - Column Freddy Klooté

Door Freddy Klooté

Het gezegde “hij zit er warmpjes bij”, is op dit moment weer meer van toepassing dan enkele maanden geleden. Is ook niet zo raar natuurlijk want de zomer 2019 heeft haar intrede gedaan. Sinds de metingen van allerlei weerfenomenen in 1901 zien we dat het nogal eens warm is in de zomer. Daarom noemen we het ook “zomer” denk ik.

Voor sommige goedbedoelende organisaties is dit hét moment om in de “wij moeten de mensheid waarschuwen modus” te schieten. En dan komen ze te voorschijn met veel drinken, niet te lang/liever helemaal niet in de zon gaan zitten/liggen. Geen warme kleding aan. Kortom, de mensheid keert weer even terug in haar kleuterstand en knikt lief van “ja”. Voor de slimme mens worden codes gestrooid. Donkere lucht gaat meteen viral: code oranje. Enzovoort.
Mag ik die welwillende dames en heren vragen om ons een heel klein beetje als volwassenen te behandelen en gewoon de weersverwachtingen voor te lezen. En verder geen geouwehoer. Nou ja, ze mogen er van mij nog best achteraan zeggen: “We hopen van ganser harte dat deze voorspelling uitkomt”.

In Grave is afgelopen maandagochtend rond 09.00 uur de eerste officiële naaktloper gesignaleerd. Bij de AH, waar anders. Dringend aan een boodschap toe. Hij deed nog netjes zijn sigaret uit. Tja, verder had hij niks meer om uit te doen. Ze konden hem moeilijk aan zijn mouwen naar buiten slepen. Hoe dit is afgelopen blijft onbekend. Als hij meteen naar buiten op de zonnige parkeerplaats is gegooid, zal het met een sisser zijn afgelopen.

Verder gaat deze zomer vooral over de Nederlandse voetballer Matthijs de Ligt. Over hoeveel hij waard is en wat hij jaarlijks in het buitenland gaat verdienen. Het schijnt dat hij daar zelf niets over te vertellen heeft. Hij heeft zijn hele santenkraam in handen gelegd van een voetbalmakelaar. Nadat hij alle plattegronden van Barcelona heeft bekeken, besliste zijn makelaar dat het Parijs zou worden. Dus Matthijs en vriendin Annekee Molenaar hebben toen een beetje geneusd in allerlei Parijse foldertjes. Blijkt die duivelse makelaar het oog op Turijn te hebben laten vallen. Moet het jonge stel weer opnieuw beginnen met zoeken naar een leuk optrekje. Makelaar Mino Raiola heeft echter zoveel touwtjes in handen dat er ook nog andere clubs uit de hoge hoed kunnen komen.

En wij maar lezen. Met de zon gevaarlijk op ons hoofd. Armen bloot. Ach gut, ach gut. Waarom luisteren we toch nooit naar goede raad? We moeten veel drinken. Dat advies ga ik nu wel opvolgen.

Freddy Klooté

|Doorsturen

Guus Langeraert

2019-06-29 10:36:00

' Dat advies ga ik nu wel opvolgen." Ik doe mee...PROOST !!!

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties