Grave

Walking Football Grave houdt voor vijfde keer toernooi

Door EGS'20

GRAVE - Walking Football Grave/EGS’20 houdt op dinsdag 21 september voor de vijfde keer het Brouwketel Walking Football Toernooi. Van 12 verenigingen uit Brabant, Limburg en Gelderland komen 20 teams naar het nieuwe sportpark De Kranenhof in Escharen. In totaal nemen zo’n 140 wandelvoetballers van boven de 60 jaar deel aan het sportieve evenement. (foto's: Matt Gerrits)

Voor WF Grave is het toernooi het eerste grote sportevenement op het ingrijpend vernieuwde sportpark, dat door corona en bouwwerkzaamheden langdurig gesloten was. Ook speelden de walking footballers vanwege Covid ruim een jaar geen wedstrijden tegen andere teams. De belangstelling voor het toernooi was dan ook erg groot, vertelt organisator Theo Aarts van WF Grave. “De walking footballers hebben de wedstrijden tegen elkaar gemist, dat werd duidelijk uit het grote aantal positieve reacties. Het gaat bij ons niet alleen om het sportieve gedeelte, maar we vinden de sociale contacten onder elkaar minstens zo belangrijk. Het nieuwe sportpark biedt daarvoor een uitstekende ambiance. WF Grave is er trots op dat we onze gasten in deze omgeving kunnen ontvangen, het is een prachtig visitekaartje. We houden wel een slag om de arm: een nieuwe coronagolf kan nog roet in het eten gooien. Maar daar gaan we op dit moment niet van uit.”

Oefenvormen
Volgens Aarts is WF Grave, dat bij de fusie van de drie Graafse clubs zijn naam veranderde, de coronaperiode goed doorgekomen. “Met het toernooi sluiten we een vervelende periode af. We hebben een aantal weken echt stil gelegen en zijn, zodra het enigszins mocht, weer gaan trainen. Onze coach Jan Schaap speelde daarin een belangrijke rol met speciale oefenvormen waarbij de spelers steeds voldoende afstand van elkaar hielden. Bij onze leden, allemaal in de ‘gevaarlijke’ leeftijdscategorie, zijn gelukkig geen besmettingen geconstateerd. Zelfs het aantal leden steeg naar dertig, zodat WF Grave er na de voetballoze periode weer helemaal staat. Nu nog fit worden en dan zijn we er klaar voor.”

Coach Jan Schaap.

|Doorsturen

Uw reactie


Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties