Grave

Vrijdag 29 maart: ‘24 uur voor de Heer’ in Graafse Dom

Door Paul Verstegen van Arenalokaal.nl

GRAVE - Op initiatief van paus Franciscus is er van vrijdag 29 tot zaterdag 30 maart in alle bisdommen van de wereld weer 24 uur Eucharistische Aanbidding. Parochie H. Elisabeth pakt deze oproep van de Heilige Vader dienstbaar 'als waakvlam' van harte op. Van vrijdag 9.30 uur tot zaterdag 9.30 uur aanbidt men het Allerheiligste in de gezamenlijke Dom in Grave.

Vasten geldt als veertig dagen stil aan, nadrukkelijk tijd voor bidden, openstaan voor sacramenten én de naastenliefde. De St. Elisabethkerk is op weg naar Zondag Laetare, Halfvasten, 24 uur aaneengesloten open via de ingang bij de Dagkapel aan de Markt. Iedereen is van harte welkom om binnen te lopen. Men kan eventueel intekenen voor vaste momenten via tijdschrift@st-elisabethparochie.nl of 0486-474888.

Programma
Vrijdag 29 maart is er om 9.30 uur een openingsmis en om 10 uur de zogenoemde instelling. Op elk volgend heel uur zijn er meditaties, afgewisseld met Sacramentsliederen. Om 12, 18, 24 uur en 6 uur wordt het 'Engel des Heren' gebeden. Om 15, 21, 3 en 9 overwegen de aanwezigen de 'Kleine Kruisweg'. Er zijn gebedenboekjes. De mogelijkheid bestaat om het Sacrament van Verzoening te ontvangen. Spreek hiertoe gerust de pastoor aan.
Zaterdagochtend om 9.20 uur zingen de deelnemers het Tantum Ergo en ontvangen zij de Zegen. Om 9.30 uur volgt een afsluitende heilige Mis met aansluitend Te Deum. Iedereen is van harte welkom. Wie in 2018 deelnam, weet zich volgens de parochie vandaag de dag nog warm gesterkt.

Kun je niet naar de St. Elisabethkerk in Grave komen? Dan bestaat 24 uur de mogelijkheid om thuis mee te bidden via www.kerkomroep.nl

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties