Grave

Voorleesstrijd gaat beginnen voor 48 knappe voorlezers

Door Paul Verstegen van Arenalokaal.nl

GRAVE - BiblioPlus houdt van dinsdag 6 februari tot en met vrijdag 2 maart de gemeentelijke rondes van De Nationale Voorleeswedstrijd. Maar liefst 48 leerlingen van evenveel verschillende basisscholen uit het Land van Cuijk en Maasduinen hebben op hun school de voorleeswedstrijd gewonnen. Tijdens de gemeentelijke rondes mogen zij hun school vertegenwoordigen en strijden om de titel 'beste voorlezer van de gemeente'. In Grave wordt de strijd vrijdag 23 februari aangegaan in Catharinahof.

Deze kanjers van voorlezers komen uit groep 7 of 8 en lezen voor uit hun zelf gekozen boek. Zij worden aangemoedigd door hun klasgenootjes, maar zullen de concentratie moeten bewaren en op alle aandachtspunten bij het voorlezen moeten letten. Een deskundige jury bepaalt de uiteindelijke winnaar.
De winnaar van de gemeentelijke ronde van de Nationale Voorleeswedstrijd, gaat als voorleeskampioen door naar de vervolgronde en kan voorleeskampioen van Noord-Brabant worden. De provinciale voorleeskampioenen treffen elkaar tenslotte op woensdag 23 mei in de schouwburg van Amstelveen voor de groots opgezette landelijke finale.

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties