Grave

Wethouders Henisch en Joosten lezen voor op Nationale Ouderendag

Voorleeslunch aftrap van samenwerking tussen Catharinahof en Graafse bieb

Door Sergio Boutkan van Arenalokaal.nl

GRAVE - Op vrijdag 4 oktober, Nationale Ouderendag, is de zevende editie van de Nationale Voorleeslunch. Schrijver en acteur Maarten Spanjer schreef speciaal voor deze gelegenheid een verhaal dat deze dag wordt voorgelezen door het hele land. De voorleeslunch wordt georganiseerd door Catharinahof in Grave in samenwerking met BiblioPlus. Deze activiteit vormt de aftrap van een nauwere samenwerking tussen beide organisaties. Het verhaal van Spanjer wordt voorgelezen door de wethouders Anja Henisch en Rick Joosten.

De wethouders Rick Joosten en Anja Henisch.

Voorlezen kan een rol spelen in het doorbreken van het isolement waarin sommige ouderen verkeren. Het voorlezen van een mooi verhaal of gedicht geeft ontspanning en is vaak een aanleiding om met elkaar te praten of herinneringen op te halen. Ook kunnen sommige ouderen door een visuele beperking niet (makkelijk) meer zelf lezen. Door voorgelezen te worden, kunnen ze toch genieten van verhalen.

Vervolgstappen 
De voorleeslunch is de opmaat naar meer. BiblioPlus en Catharinahof willen elkaar vanuit ieders kracht versterken. De focus ligt hierbij op leesplezier en media. Op dit moment worden drie vervolgstappen uitgewerkt. Zo wordt de aansluiting van de bibliotheek op de bestaande bibliotheekvoorziening in Catharinahof verbeterd, met als doel om onder andere de collectie in Catharinahof met gerichte, tijdelijke collecties te verrijken. Daarnaast zal een team van bibliotheekmedewerkers een terugkerende activiteit opzetten rond de belevenistafel. Tot slot komt er een generatieverbindende activiteit in samenwerking met kinderdagverblijf De Kleine Buddha rond de Nationale Voorleesdagen in januari.

Belangstellenden zijn vrijdag 4 oktober vanaf 10.30 uur van harte welkom voor de voorleeslunch in Catharinahof. Er is appeltaart met koffie/thee voor 4 euro. Voor Baronpashouders en leden van BiblioPlus zijn de koffie/thee en taart gratis. Wilt u graag mee komen luisteren, meld u dan vooraf even aan bij de receptie van Catharinahof via 0486-477900. Geef daar aan als u een Baronpas heeft of lid bent van BiblioPlus.

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties