Grave

Elle de Haas start eigen praktijk: Movelle

'Voetreflextherapie stimuleert het zelfhelend vermogen van je lichaam'

Door Paul Verstegen van Arenalokaal.nl

GRAVE - 

Elle de Haas uit Grave zocht een nieuwe uitdaging voor haarzelf. Die heeft ze gevonden in de vorm van haar eigen voetreflextherapiepraktijk Movelle. Ze richt zich op de algehele gesteldheid van mensen, met een paar specialiteiten: fertiliteit en zwangerschap, vrouwenklachten en stress. Daarbij kijkt ze naar het hele lichaam en gaat op zoek naar de oorsprong van de klachten. “De hele mens wordt gezien.”

Elle heeft altijd in het ziekenhuis gewerkt. Een aantal jaar geleden merkte ze dat ze zichzelf verder wilde ontwikkelen, de verpleging gaf niet meer de voldoening die ze zocht. Het alternatieve circuit heeft haar altijd getrokken. “Of de complementaire zorg, zoals ik het zelf graag noem”, vertelt Elle. “Het is namelijk een aanvulling op ons bestaande zorgsysteem. Op aanraden van een collega ben ik gaan kijken bij een open dag voor voetreflextherapie, dat vond ik al langere tijd interessant. Die avond kwam ik helemaal enthousiast thuis. In 2011 ben ik gestart met de opleiding bij Sonnevelt en in 2014 heb ik mijn diploma gehaald. Daarna heb ik me nog verder verdiept en gespecialiseerd.”
Nu is het tijd voor Elle om de volgende stap te zetten. “Ik heb zowel letterlijk als figuurlijk ruimte gecreëerd voor mijn eigen praktijk”, zegt ze. “Daar ga ik mijn volledige aandacht op richten. Al enige tijd ben ik bezig een netwerk op te bouwen zodat mensen me weten te vinden. Ik wil er honderd procent voor gaan.”

Blokkades opheffen
Een voetreflextherapeut kijkt heel breed, de hele mens wordt gezien. “Je voeten staan in verbinding met het hele lichaam, alle zenuwen komen daar uit”, licht Elle toe. “Als therapeut ga ik op zoek naar blokkades. Die kan ik vervolgens opheffen door de reflexpunten te masseren. Het idee is dat daardoor je klachten verminderen of verdwijnen. Dat kan van alles zijn; fysiek en psychisch. Je moet het zo zien: voetreflextherapie stimuleert het zelfhelend vermogen van je lichaam.”
Over het algemeen zijn de behandelingen ontspannend van aard. “Daar waar blokkades zitten, kan het wel wat gevoelig zijn”, waarschuwt Elle, “maar over het algemeen is dat niet het geval. De massages creëren een betere doorbloeding.”

Specialisaties
Elle kan als therapeut helpen bij allerlei klachten, in de breedste zin van het woord. Daarnaast heeft ze een aantal specialisaties. Ze richt zich onder meer op fertiliteit en zwangerschap. “Als je last heb van oedeem kan ik helpen, of na veertig weken zwangerschap om de weeën op te wekken, of als je last hebt van je bekken”, somt ze op. “Ik heb al enkele verloskundigen in de omgeving benaderd om samen te werken.”
Verder kan Elle vrouwen helpen die last hebben van overgangs- of hormonale klachten. Ook kan ze iets betekenen als je stress of een burn-out ervaart. “Neem bijvoorbeeld een depressie”, vervolgt ze. “Die kan ik niet weghalen, maar ik kan je misschien wel een lichtpuntje geven om aan vast te houden.”
In de nabije toekomst, vanaf het voorjaar waarschijnlijk, gaat Elle er ook een stukje stervensbegeleiding bij doen. Dit doet ze vanuit haar achtergrond als verpleegkundige in de palliatieve zorg. “Stervenden kunnen een stukje angst ervaren”, weet ze. “Met voetreflextherapie hoop ik die spanning om te zetten in vertrouwen. Dit kan ook bij naasten.”

Zorgverzekeraar
Elle is bezig om Movelle aan te sluiten bij de Vereniging van Nederlandse Reflexzone Therapeuten (VNRT) en bij de overkoepelende beroepsvereniging RBCZ. Als je dan aanvullend verzekerd bent, kun je de rekening vanaf medio december bij de zorgverzekeraar indienen voor een gedeeltelijke of volledige vergoeding. Tevens is ze opgenomen in het BIG-register. Deze databank geeft duidelijkheid over de bevoegdheid van een zorgverlener.

Movelle is te vinden aan de Traverse 167 in Grave. Neem contact op met Elle de Haas op 06-13850028 of via info@movelle.nl. Op www.movelle.nl kun je meer vinden over de behandelmethodes en tarieven.

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties