Grave

Verslag vierde editie Jeugdvoetbaldag

Voetbaljeugd in gemeente Grave heeft de toekomst

Door Roeland Hoffman

GASSEL - Op zaterdag 21 oktober vond de traditionele jeugdvoetbaldag plaats, dit jaar met als gastheer VV Gassel. (foto: Matt Gerrits)

Vol enthousiasme en verwachting verzamelden zich vanaf 8.45 uur deelnemers, leiders en ouders van de O7,O9 en O11 op het mooi gelegen sportpark De Oude Kamp. Een dag, die net als veel andere activiteiten door het jaar heen bijdraagt aan de steeds grotere samenhang binnen de EGS, en waarbij, net als in het winter zaaltoernooi in de kerstvakantie, ook gemeentegenoot VV Gassel inmiddels trouw aansluit.
De opening vond plaats door Eric van Boekel, voorzitter van onze gastheren, die iedereen van harte welkom heette en nog even stilstond bij het overlijden van leider Rolf Thelen van EGS JO13-3, gevolgd door een respectvolle 1 minuut stilte.

Het programma bestond dit jaar uit de bekende mixcompetitie in de opblaasbare velden, aangevuld met eveneens opblaasbare pannaveldjes, een penaltywedstrijd en een 'snelheidsmeter'. Leuk om te zien dat we de jeugd een groot plezier doen met deze dag want onder enorm fanatisme speelden de kids hun onderlinge wedstrijdjes en namen zij deel aan de overige activiteiten. Dit fanatisme ondervonden ook de keepers van de eerste elftallen van onze clubs die we bereid hadden gevonden om het doel tijdens de penaltywedstrijd te verdedigen.
Nadat het begin van de ochtend nog wat met wat motregen begon, werd het gelukkig al snel droog. en voordat iedereen het besefte was de ochtend al weer voorbij.Alvorens naar huis te gaan kregen alle deelnemers en begeleiders nog een mooi presentje mee in de vorm van een voetbalschoenentasje, met dank aan sponsorbijdragen van De Waal Vastgoed en Bento Sport aangevuld door het jeugdbudget van de EGS en vv Gassel.
Vanaf 13.30 uur was het tijd voor het 2e deel, namelijk de iets oudere jeugd van O13 en O15. Bij de start van het middagprogramma bleek dat er ondanks duidelijke communicatielijnen toch een aantal begeleiders niet waren verschenen. Gelukkig waren enkele andere aanwezige mensen bereid om de opengevallen plekken enthousiast op te vullen.
De deelnemers en overige aanwezigen genoten ’s middags van een heerlijk nazomerzonnetje en ook hier was het enthousiasme en sportief fanatisme onder de deelnemers weer groot. Rond 17 uur zat de dag erop en ging ook de middaggroep naar huis met het voornoemde presentje.

Dank gaat uit naar gastheer vv Gassel voor de gastvrije ontvangst en de goede organisatie van de kantine, accommodatie en materialen. Tevens naar de scheidsrechters,teambegeleiders, keepers van de eerste elftallen en overige vrijwilligers, die de dag tot een succes hebben gemaakt. Mede dankzij deze belangeloze inzet hebben wij als clubs reden van bestaan en wij en onze voetbaljeugd een mooie toekomst.

De commissie voetbaldag bestond dit jaar uit René de Waal, Peter Veekens, Marinho de Kleijn, Robby van Boekel, Willy Gerrits, Maurice van Deventer a.i. en Roeland Hoffmann.

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuws


Vacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties