Grave

Gert Mulder, terrein- en materieelbeheerder van GVV’57

'Voetbal, voetbal, voetbal'

Door Freddy Klooté

GRAVE - De 59-jarige Gert Mulder is een geboren en getogen Gravenaar. Met een GVV-hart dat al 50 jaar in een zwart-wit ritme klopt. Goedlachs, energiek en, naast zijn werk bij justitie, druk in de weer voor “zijn cluppie”. Hij is een optimistisch type: “Al sinds begin juni zijn we aan het sproeien. Drie velden en een trainingsveld. Samen met Berry Bonnikhorst. Na het inzaaien brak de grote droogte aan. We hebben ook heel veel kunstmest moeten gebruiken. Na de buien van een paarweken geleden werden we heel blij. Dat snap je. Maar het hielp niet zoveel. We hebben doorgezaaid en nu trekken de velden goed bij. Het hoofdveld en veld drie zijn in orde. In de herfst is het weer allemaal perfect”. (foto: Matt Gerrits)

Gert Mulder heeft het stokje twee jaar geleden overgenomen van de helaas veel te vroeg overleden overleden Wim van der Cruijsen: “Ik hielp Wim al een tijdje. Een prachtige kerel. Een GVV'er in hart en nieren. We hebben hem een mooi afscheid op de club gegeven”. Gert wordt er even emotioneel van. Ook hij is zo’n clubman: “Volgend jaar ben ik 50 jaar lid van GVV’57”.

Voetbal, voetbal, voetbal
“Ik voetbalde eigenlijk al voordat ik kon lopen”, grapt Gert. “Officieel ben ik bij de pupillen begonnen. Van daaruit ben ik steeds verder opgeklommen tot de A1 Topklasse. De selectie heb ik, op een paar invalbeurten in het tweede na, nooit gehaald. Ik ging speciaal op zaterdagavond naar de kerk, zodat ik op zondagochtend al vroeg op het voetbalveld van GVV’57 kon zijn. Met mijn voetbaltas. In de hoop dat er bij één van de lagere elftallen iemand tekort was. Blij als een kind als ik gevraagd werd om mee te spelen. Voetbal was mijn lust en mijn leven. Ik praat nu over de jaren ’70, toen GVV zo’n twaalf seniorenteams had. Ik heb tot mijn 35ste gevoetbald. In die tussentijd ben ik ook nog jeugdleider geweest. De teams hadden toen namen als PSV, FC Amsterdam, Feyenoord en Ajax. Het was net echt, met die namen op hun shirts. Ze speelden een onderlinge competitie. Samen met Trudy Pieters en Hans Adriaans ben ik nog leider geweest van het meisjesteam. Mooi was het toernooi in Denemarken. Met zeven deelnemende landen. Ze hadden de trainingspakken van de selectie aan. Ietsje te groot, maar ze stonden er prachtig op. Daarnaast ben ik ook jarenlang grensrechter geweest. Bij het eerste van GVV. Ook in het jaar dat we kampioen werden. Daarna ben ik een tijd scheidsrechter geweest. Bij de lagere teams Ook in de competitie. Zelfs bij Overasseltse Boys, omdat mijn vrouw in Overasselt werkt. Als er iets met voetbal is ben ik er graag bij”.

De velden en het materiaal
“Ik heb nog gewerkt met zo’n duwwagentje, waarvoor we eerst de kalk zelf moesten maken. Nu hebben we een karretje met een accu erin. Ik word bij alles overigens ook geholpen door de mannen van de werkgroep. Elke woensdagochtend zijn ze “op de club” voor hand- en spandiensten. De oude vrijwilligers, zonder wie ik nergens was. En met Berry natuurlijk. Naast het belijnen doen we ook het zaaien en maaien. We hebben daarbij ook steun van Mark van Dijk van de gemeente Grave”. Ook het materiaal voor de vele teams moet in orde en op voorraad zijn: “Natuurlijk moeten we genoeg ballen hebben. Opgepompte ballen. De netten moeten in orde zijn. De hoekvlaggen. Noem maar op. Ook de attributen worden steeds belangrijker: waterzakken, bidons. Dat laatste doe ik samen met Berna Kamoen. Ook al iemand met een GVV-hart. Ik heb echt een schitterende halve eeuw bij GVV’57 achter de rug. Het is er altijd gezellig. En elke wedstrijd heeft drie helften”. Gert lacht.

“Het komend seizoen gaan we zeker promoveren. Of het nu nodig is of niet. Door het samengaan met Velp en Escharen hoeven we waarschijnlijk niet eens kampioen te worden. Het samengaan? Tja, ik ben natuurlijk wel een echte GVV-er. Maar ik begrijp dat het echt noodzakelijk is en sta er helemaal achter. Of ik ook op het nieuwe complex terrein- en materiaalman word weet ik nog niet. Na 50 jaar werken voor mijn cluppie zou het eigenlijk wel een mooie afsluiting zijn”.

En weg is Gert: “Ik moet de sproeiers omzetten”.

Freddy Klooté


Selectie GVV’57:
Vidjay Aan de Kerk
Tamirlan Alijev
Lamin Barrow
Auke Besems
Roy van den Brand
Conor Byrne
Pepijn van Delden
Stijn Dulk
Max Hendriks
Armando Lentink
Nino Nas
Sam Nelen
Wesley Portier
Vinay Rajbalsing
Victor van Rijen
Laurens Rijsdam
Aldair Rodrigues Bonito
Sylvester Rodrigues Bonito
Mika Siebers
Bjorn van der Struijs
Hessel van Tienen
Jochem van Tienen
Menno van Tienen
Guus Veekens
Dani van der Vliet
Jari van der Vliet
Jurre Wilbers

Hoofdtrainers:
Ashley Bonnikhorst
Johan Verhaaren 

Assistent-trainers:
Lamin Barrow
Auke Besems

Keeperstrainer:
Tom van Geffen

Teammanager:
Ben van Tienen

Assistent-scheidsrechter:
Mathijs van Haren

Leider:
Robin Sayers

Ledenaantal GVV'57:
400

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties